מתכונים למנה שהיא כולה ארוחה!

מנה שהיא כולה ארוחה

לא בכל יום אנו חשים רעב כזה המצריך אכילה של מספר מנות ביום. ישנם ימים בהם מנה אחת טובה תספיק לנו בהחלט ללא צורך במזון נוסף. אילו מנות הן ארוחה שלמה ומשביעה? הכל במאמר הבא.

מאת: עורך השף הלבן
ארוחה שלמה במנה אחת

ניתן כיום להתרשם ממגוון רחב של מנות שיש בהן לספק תחושת רעב רגעית או להוות מנה עיקרית בארוחה.

–    הלזניה מהווה את אחת המנות מהן ניתן ליהנות כמנה מזינה ומשביעה. הלזניה, שמקורה כמובן מאיטליה, עשויה דפי פסטה, גבינה ורוטב עגבניות. לזניות רבות מוגשות גם במילוי בשר והן לבטח מהוות מנה עיקרית משביעה וכך היא גם מופיעה בתפריטים של מסעדות איטלקיות רבות. 
–    מרקים, נתפשים בראש ובראשונה כמנה ראשונה איתם ניתן לפתוח ארוחה אך לא כמנה אשר יכולה לספק את רעבוננו. רוב רובם של המרקים מוגשים חמים והם מהווים מנה נהדרת ומשביעה בימי החורף, לבטח אם לצד המרק ניתן להוסיף מאפה.חלק מהמרקים עצמם מבושלים עם בשר, עופות וחלקים נוספים. כמו כן ניתן להוסיף למרקים השונים: אורז, שקדי מרק, אטריות, כיסוני בצק ממולאים ואף לגרד גבינה קשה מעל או כל דבר אחר שהופך את המנה לעשירה הרבה יותר ולבטח כזו שתשביע אותנו. 
–    הסלטים המבושלים והלא מבושלים יכולים להוות מנה נהדרת ומשביעה עבורנו בימים בהם אנו מרגישים שארוחה ללא בשר תספק אותנו. הרכבת הסלט יכולה להיעשות על ידינו תוך יכולת לבחור בכל ירק העולה על רוחנו כשהשילוב ביןהירקות עם הרטבים והממרחים הופך את המנה לעשירה כל כך, שהיא בהחלט משביעה ומספקת אפילו כמנה עיקרית.

נגענו קודם כיצד מהוות הלזניות מנה בפני עצמה אשר יכולה להוות ארוחה שתשביע אותנו. שילוב של גבינות עשירות באחוזי שומן וטעמים עמוקים בלזניה יהפכו מנה זו למשביעה כשלצידה ניתן לשלב אלכוהול וליהנות ממנה כארוחת צהריים או ערב.
יחד עם הגבינות ניתן לשלב ירקות כמו: בזיליקום, פטריות ותרד. מעבר להיותו של הבזיליקום, שנקרא גם ריחן, צמח תבלין טעים ושחקן מרכזי במטבח האיטלקי, מדובר בצמח בעל סגולות רפואיות ובריאותיות משמעותיות כשבין היתר קיימים בו נוגדי חמצון המגנים על הגוף מפני תהליכי הזדקנות ומחלות שונות. 

עשינו לכם חשק? למתכון לזניה גבינות נוסף של השף הלבן לחצו כאן 

יש פעמים בהן רק האורז עצמו יכול להוות מנה מספקת ומזינה – תשאלו את הסינים וההודים. עם זאת, על מנת להוסיף למנה טעם, צבע ומעט עומק,ניתן להוסיף לאורז ירקות ובשר בקר. מנה שיש בה להשביע כל אדם רעב. 
האורז עצמו, שתופח בזמן הבישול, נחשב למנה מזינה ומשביעה ומהווה שחקן מרכזי בלא מעט מטבחים בנוסף למטבחים האסייתים. לאורז ניתן להוסיף מגוון ירקות כמו: תירס, אפונה, גזר, כרובית ואפילו ביצה מקושקשת כנהוג במטבח האסייתי. כמו כן אפשר לשלב עימו שמיר, כוסברה, פטרוזיליה, נענע ואף להעניק לו טעם נוסף עם בצל מטוגן.
כמו כן בתבשילים רבים ניתן להוסיף לו תבלינים כמו כורכום ולקבל אורז צהוב נפלא ובריא או רסק עגבניות לקבלת אורז אדום. אם ברצונכם להעשיר ממש את טעמו של האורז בשלו אותו בציר בקר, עוף או  ירקות ותקבלו אורז מדהים משולב עם ירקות ובשר. 
בפן הבריאותי שילוב של מנת אורז עם בשר בקר איכותי יביא את גופנו ליהנות ממנת חלבון העשירה בחומצות אמינו, כזו המכילה אבץ וויטמינים מקבוצה B ובשר העשיר בברזל. 

שילוב סמיכות הבטטה והשמנת יוצרת עבורנו מרק חורפי משביע וטעים ממנו נוכל ליהנות לצד לחם טרי הנאפה כרגע.
בכי להכין מרק נפלא זה יש לחתוך את הבטטות ולהן ניתן להוסיף גם   בצל וגם גזר. כעת בשלו את הירקות בסיר עם מים עד ריכוך. אחר כך העבירו את הירקות לסיר אחר בו תוכלו להוסיף להם יין לבן לבישול, אשר יעניק טעם נוסף למרק אחר כך הוסיפו את השמנת ואת התבלינים, תוכלו להוסיף מעט מלח, אגוז מוסקט ופלפל גרוס, כעת יש לטחון אותם היטב. טעמו את המרק ושפרו לפי הטעם. עליכם לקבל מרק סמיך וטעים להפליא אותו תוכלו להגיש לצג באגט טרי מרוח בחמאה או עם גבינת פרמזן קולקשן אפויה בתנור.

ארוחה שלמה במנה אחת

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.