לזניה ארבע גבינות | השף הלבן

לזניה ארבע גבינות

לזניה פשוט מצוינת, ללא גלוטן וגם כשרה לפסח – דפי אורז מרובעים מחליפים את הפסטה. עוד יתרון גדול: אפשר להכין מראש ולחמם מחדש לפני ההגשה.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
לזניה ארבע גבינות
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל8:
  • 500 גרם גבינה לבנה "תנובה" 9%
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת "נפוליאון" בטעם טבעי 25%
  • 200 גרם גבינת "עמק" מגוררת גס (או פתיתי "עמק")
  • 3 ביצים גדולות
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1 כף עלי קורנית (טימין) טריים או ¾ כפית קורנית מיובשת
  • 2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1 כפית שום גבישי
  • כֺ־½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 800 גרם רוטב עגבניות לפסטה (קנוי או ביתי עשוי מ-2 קופסאות עגבניות מרוסקות + תבלינים)
  • 2 כפות שמן זית
  • 12 דפי אורז מרובעים 22x22 ס"מ
  • 50 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" / פתיתי גבינת גאודה
גודל תבנית: תבנית מלבנית 30x20 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור לחום 180 מעלות.

  • 02.

    בקערה גדולה מערבבים יחד גבינה לבנה, גבינת שמנת ו-150 גרם גבינת עמק מגוררת. מוסיפים ביצים, עשבי תיבול ותבלינים ומערבבים היטב.

  • 03.

    יוצקים רבע מכמות רוטב העגבניות על תחתית התבנית. מוסיפים את שמן הזית, מערבבים ומורחים על כל שטח התחתית.

  • 04.

    מניחים על תחתית התבנית שכבה כפולה של דפי אורז (דף וחצי בכל שכבה). מכסים בחצי מכמות תערובת הגבינות.

  • 05.

    מניחים על הגבינות שכבה אחת של דפי אורז, יוצקים חצי מכמות הרוטב הנותר, מורחים בזהירות ומכסים בשתי שכבות נוספות של דפי אורז.

  • 06.

    יוצקים את שארית תערובת הגבינות, מכסים בשכבה אחת של דפי אורז, יוצקים חצי מכמות הרוטב הנותר, ומכסים בשכבה כפולה של דפי אורז.

  • 07.

    מורחים למעלה את יתרת רוטב העגבניות, וזורים תערובת של 50 גרם עמק מגוררת ו־50 גרם פתיתי פרמזן או גאודה.

  • 08.

    אופים את הלזניה במדף האמצעי של התנור במשך 45 דקות או עד שמרכז הלזניה מתייצב וציפוי הגבינות מזהיב. 

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 09.

    מגישים לצד סלט ירקות טרי.

  • 10.

    בתאבון!

הידעת?

טיפ: מנה אידיאלית להכנה מראש. הלזניה נשמרת במקרר (בכלי מכוסה) 5-4 ימים. לפני ההגשה מחממים מחדש - אפשר לחמם מנות בודדות או את כל הכמות יחד.

הכנת? כאן מדרגים
(3)