שניצלים שילדים משתגעים עליהם | השף הלבן

שניצלים שילדים משתגעים עליהם

ככה מכינים שניצלים עסיסיים ומלאי טעם שהילדים – ולא רק הם – יחטפו.

מאת: דנית סלומון
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
שניצלים שילדים משתגעים עליהם
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל4-5:
  • שני חצאים של חזה עוף "תנובה" (600-500 גרם) מנוקים מעצמות ומסחוסים
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כפית ממרח חרדל חלק
  • 1 ביצה טרופה
  • כ־½1 כוסות פירורי פנקו (פירורי לחם בסגנון יפני)
  • ¼ כוס גרגרי שומשום (לא הכרחי)
  • מלח
  • שמן לטיגון
הוראות הכנה:
  • 01.

    מפרידים את רצועת ה"פילה" מכל חצי של חזה עוף. חותכים את הנתח שנשאר לשתי שכבות ומחלקים כל שכבה ל־3-2 חתיכות. מסדרים את כל חתיכות העוף על לוח חיתוך, ומשטחים אותן בפטיש שניצלים למחצית עוביין.

  • 02.

    בקערה רדודה טורפים יחד מיץ לימון, רוטב סויה וחרדל. מוסיפים את חתיכות השניצל ומערבבים. מכסים את הקערה בניילון דביק ומשהים 20 דקות. מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב. מכסים ושורים במקרר במשך 10 דקות לפחות (אפשר עד שעתיים־שלוש).

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    בצלחת עמוקה מערבבים את פירורי הלחם עם השומשום ומתבלים במעט מלח. מוציאים את חתיכות השניצל מתערובת ההשריה, מנערים את העודפים וטובלים בתערובת הפירורים כדי לצפות אותן משני הצדדים.

  • 04.

    מחממים שמן בגובה

  • 05.

    5 ס"מ במחבת (רצוי בעלת ציפוי מונע הידבקות). מטגנים את השניצלים מעל להבה בינונית עד שהם מזהיבים יפה משני צידיהם (כ־2 דקות מכל צד). מספיגים על מגבות נייר. מגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:02:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)