פסטרמה הודו ביתית | השף הלבן

פסטרמה הודו ביתית

ממש קל להכין פסטרמה ביתית ואפשר לאכול אותה בהמון צורות: חם או קר, בכריך, לפזר נתחים על סלט, להוסיף קוביות למוקפץ או פסטה.

מאת: נעמה רן
בשרי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
פסטרמה הודו ביתית
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל8-10:
מצרכים:
  • 1 נתח חזה הודו (1/2 "פרפר" החזה) טרי "עוף תנובה"
למרינדה:
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות דבש
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 1 כף פפריקה מעושנת
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/4-1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 4 כוסות מים חמימים
  • להגשה: חמוצים, חזרת אוליביה
הוראות הכנה:
  • 01.

    מערבבים בכלי גדול (שיוכל להכיל את חזה ההודו) בעל מכסה את מרכיבי המרינדה עד קבלת נוזל אחיד. מצרפים את חזה ההודו והופכים אותו כך שיצופה כולו (הנוזל צריך לכסות אותו כמעט לגמרי). מאחסנים במקרר ל-48 שעות (מינימום 12 שעות) כשמידי פעם הופכים את נתח ההודו.

  • 02.

    מוציאים את נתח ההודו כשעה לפני הצליה. מחממים תנור עם רשת בשליש התחתון שלו, ל 120 מעלות ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים. מניחים את נתח ההודו ללא נוזלי ההשרייה (שומרים אותם) על הרשת וצולים כשעה וחצי לנתח קטן ועד שעה ו-45 דקות לנתח גדול. פעמיים-שלוש במהלך הצלייה מרטיבים את הנתח בנוזלי המרינדה.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 03.

    ממתינים 10-15 דקות לפני הפריסה, פורסים ומגישים עם חזרת או חרדל וחמוצים, חם או קר. אפשר לפרוס את כל הנתח, לחלק למנות, לעטוף ולהקפיא.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(4)