עוגת שמרים חמוציות וגבינה טעימה ומשגעת | השף הלבן

מתכון לעוגת שמרים חמוציות וגבינה

מתחילים להכין לילה קודם: לשים בצק ומניחים להתפחה במקרר למשך הלילה; מערבבים גבינה שמנת ויוגורט כדי להכין גבינה מצוינת לאפייה ומכניסים למקרר למשך הלילה

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
מתכון לעוגת שמרים חמוציות וגבינה
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל12:
לבצק השמרים:
  • ½3-2 כוסות (375-315 גרם) קמח לחם או קמח לבן רגיל
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפיות (7 גרם) שמרים יבשים
  • 100 גרם חמאת תנובה רכה
  • 2 ביצים גדולות
  • ½ כפית מלח
  • ⅓-½ כוס (125-80 מ"ל) מים
למלית הגבינה:
  • 2 גביעים (2x200 מ"ל) שמנת חמוצה של פעם 27%
  • 2 גביעים (2x200 גרם) יוגורט דנובה 4%
  • 4 שקיקים סוכר וניל
  • 4 כפות סוכר
  • ½ כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1 ביצה גדולה טרופה
  • 2 כפות קורנפלור
  • חופן חמוציות מסוכרות או צימוקים (לא הכרחי)
גודל תבנית: עוגה בקוטר 24 ס"מ / כלי: תבנית ארובה מתפ
הוראות הכנה:
  • 01.

    לשים יחד את כל המצרכים לבצק - מוסיפים מהקמח או מהמים לפי הצורך כדי לקבל בצק רך, חלק ומשיי למגע. מעבירים לקערה גדולה, מכסים בניילון דביק ומכניסים למקרר למשך לילה (16-8 שעות). הבצק תופח ומתקשה במהלך הקירור.

  • 02.

    מכינים את הגבינה. מערבבים את השמנת החמוצה עם היוגורט. מרפדים מסננת גדולה בשכבה משולשת של נייר סופג (או בבד חיתול), ויוצקים לתוכה את התערובת. מקפלים את הנייר מסביב, ומכסים בשכבה כפולה נוספת של נייר. מניחים צלחת קטנה על התערובת המכוסה, מניחים עליה משקולת (אני משתמשת בקופסת שימורים של 800 גרם), ומשהים במקרר למשך הלילה להגרת נוזלים (בסופו של התהליך מקבלים כ־500 גרם גבינה).

  • 03.

    מוציאים את הגבינה מהמקרר, מחלצים מהעטיפות ומעבירים לקערה. מוסיפים סוכר וניל, סוכר, קליפת לימון, שלושה־רבעים מכמות הביצה וקורנפלור, וטורפים לתערובת חלקה ואחידה. משמנים היטב בחמאה תבנית ארובה מתפרקת בקוטר 24-22 ס"מ (תבנית אנג'ל־קייק), וזורים מעט סוכר על תחתיתה ועל דופנותיה, כולל הארובה.

  • 04.

    מוציאים את הבצק מהמקרר, לשים קלות ומחלקים לשני חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן שמידותיו 40x30 ס"מ בערך. מורחים חצי מכמות הגבינה על העלה - משאירים פס נקי ברוחב 4 ס"מ לאורך אחת הצלעות הארוכות - וזורים חצי מכמות החמוציות. מגלגלים מכיוון הצלע הארוכה המרוחה בגבינה לעבר הצלע הנקייה. חותכים כל גלילת בצק ל־3 קטעים, מקפלים כל קטע באמצעיתו ומניחים בתבנית כשהצד המקופל כלפי מטה. מכסים את התבנית ומשהים להתפחה עד שהעוגה כמעט מכפילה את גובהה.

  • 05.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 בתוכנית חום עליון־תחתון, 170 בתוכנית טורבו). טורפים את שארית הביצה הטרופה עם כפית מים ומזגגים את הבצק בחלקה העליון של העוגה. אופים במרכז התנור במשך 40-35 דקות.

הכנת? כאן מדרגים
(0)