מרק מנגולד וחומוס עם כדורי בשר | השף הלבן

מרק מנגולד וחומוס עם כדורי בשר

מרק חמצמץ שהוא ארוחה בזכות הקציצות שמתבשלות בו

מאת: נעמה רן
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
מרק מנגולד וחומוס עם כדורי בשר
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל6:
לקציצות:
  • 1 בצל קטן קלוף
  • 3 שיני שום
  • 1/3 כוס עלי פטרוזיליה
  • 1/3 כוס עלי כוסברה
  • 1 כפית מחוקה מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 ביצה
  • 500 גרם בשר טחון "אדום אדום"
  • 2 כפות פירורי לחם (אפשר ללא גלוטן) או קמח תפוחי אדמה
למרק:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קלוף
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 1 חבילת עלי מנגולד נקיים קצוצים
  • 2-3 ענפי סלרי (עם העלים) קצוצים
  • 1 כפית גדושה כורכום
  • 1 כפית כמון
  • מלח, פלפל
  • 1 כוס חומוס סנפרוסט (אין צורך להפשיר)
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/4 כוס מיץ לימון
הוראות הכנה:
  • 01.

    מכינים את תערובת הקציצות: שמים במעבד מזון בצל, שום, פטרוזיליה וכוסברה ומעבדים בפולסים עד שהם קצוצים דק-דק. מעבירים לקערה עם הביצה, הבשר ופירורי הלחם, מערבבים ולשים בידיים לעיסה אחידה. שומרים במקרר בזמן הכנת המרק.

  • 02.

    מכינים את המרק: מחממים בסיר שמן ומטגנים את הבצל 2-3 דקות. מוסיפים שום, מנגולד וסלרי ומטגנים 3-4 דקות. מוסיפים כורכום, כמון, מלח ופלפל ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים חומוס ו-6 כוסות מים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כ 15 דקות. מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה ומערבבים.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    יוצרים מהכדורים קציצות קטנות ושמים במרק. מבשלים כ 20 דקות עד שכדורי הבשר מבושלים. מוסיפים מיץ לימון, מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)