מאפה תפוחי אדמה, תרד וגבינת חמד
הפטנט שלנו למאפה מעולה אבל נטול גלוטן: בסיס תפוחי אדמה (שמחליפים את הבצק) ועליהם תרד עם גבינת חמד.
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל8:
- 4-5 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם, קלופים ופרוסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
- מלח, פלפל, אגוז מוסקט
- 400 גרם תרד "סנפרוסט", מופשר ומסונן
- 3 שיני שום כתושות
- 1 מיכל יוגורט BIO פיראוס
- 3 ביצים
- 1 כוס בצל ירוק קצוץ
- 2 כפות שמיר קצוץ
- 2 כפות אורגנו טרי קצוץ או 1 כף יבש
- 1 חבילת גבינת חמד 16% "פיראוס", חתוכה לקוביות
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 200 מעלות ומשמנים תבנית. מסדרים בתבנית את פרוסות תפו"א בצפיפות, בוזקים מלח, פלפל ואגוז מסקט ומסדרים עליהם שכבה שניה של תפו"א.
-
02.
שמים בקערה את יתר המרכיבים למעט גבינת חמד ומערבבים לעיסה אחידה. ממליחים ומפלפלים. מעבירים לתבנית על שכבת תפוחי האדמה ומחליקים את פני העיסה. מפזרים קוביות חמד ולוחצים מעט לתוך העיסה.
-
03.
אופים כ 40 דקות עד שהמאפה יציב וקוביות החמד מזהיבות.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים