מאפה תפוחי אדמה, תרד וגבינת חמד | השף הלבן

מאפה תפוחי אדמה, תרד וגבינת חמד

הפטנט שלנו למאפה מעולה אבל נטול גלוטן: בסיס תפוחי אדמה (שמחליפים את הבצק) ועליהם תרד עם גבינת חמד.

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
מאפה תפוחי אדמה, תרד וגבינת חמד
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל8:
  • 4-5 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם, קלופים ופרוסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • מלח, פלפל, אגוז מוסקט
  • 400 גרם תרד "סנפרוסט", מופשר ומסונן
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 מיכל יוגורט BIO פיראוס
  • 3 ביצים
  • 1 כוס בצל ירוק קצוץ
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • 2 כפות אורגנו טרי קצוץ או 1 כף יבש
  • 1 חבילת גבינת חמד 16% "פיראוס", חתוכה לקוביות
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל 200 מעלות ומשמנים תבנית. מסדרים בתבנית את פרוסות תפו"א בצפיפות, בוזקים מלח, פלפל ואגוז מסקט ומסדרים עליהם שכבה שניה של תפו"א.

  • 02.

    שמים בקערה את יתר המרכיבים למעט גבינת חמד ומערבבים לעיסה אחידה. ממליחים ומפלפלים. מעבירים לתבנית על שכבת תפוחי האדמה ומחליקים את פני העיסה. מפזרים קוביות חמד ולוחצים מעט לתוך העיסה.

  • 03.

    אופים כ 40 דקות עד שהמאפה יציב וקוביות החמד מזהיבות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)