מתכון כדורי שוקולד חגיגיים | השף הלבן

כדורי שוקולד חגיגיים

כדורי שוקולד משובחים ומושקעים

מאת: שפית ליטל ארזי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
כדורי שוקולד חגיגיים
צילום: שפית ליטל ארזי עיצוב: שפית ליטל ארזי
המרכיבים למג'נטים:
  • 150 גרם שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 350 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 40 מקלות לסוכריות (להשיג בחנויות מתמחות)
  • מגוון צבעי סוכריות
  • 40 מנג'טים
הוראות הכנה:
  • 01.

    הכנת הגנאש: לתוך קערה שוברים 150 גרם שוקולד. מרתיחים את השמנת ושופיכם מעל השוקולד. ממתינים כשתי דקות ומערבבים עד שהתערובת חלקה.

  • 02.

    בקערה עמוקה מפוררים את העוגה ומוסיפים את הגנאש בהדרגה עד שנוצרת תערובת אחידה. התערובת מוכנה כאשר ניתן יוצרים כדורים והתערובת לא מתפרקת. ייתכן ולא יהיה צורך להשתמש בכל הגנאש, תלוי במתכון העוגה.

  • 03.

    יוצירם מהתערובת כדורים במשקל 15 גרם לכדור ומכניסים לקירור לכ-30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 04.

    ממיסים את יתרת השוקולד על "בן מארי". מוסיפים את השמן ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  • 05.

    מוציאים את הכדורים מהמקרר, טובלים את הקצה של כל מקל בשוקולד המומס, ומחדירים למרכז הכדור. כשמסיימים עם כל הכדורים, מכניסים לקירור לכ-15 דקות. שומרים על השוקולד המומס מעל הבן מארי בשביל שישמור על החום.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 06.

    מוציאים את הכדורים מהמקרר ובעזרת המקל לטבול כל כדור בשוקולד, מקישים במקל על שולי הקערה עד שכל השוקולד המיותר ירד. מקשטים בסוכריות. מניחים בתוך מנג'טים ומניחים לשוקולד להתייבש.

הכנת? כאן מדרגים
(648)