מתכון לדלעת ערמונים במילוי תבשיל עדשים ותרד | השף הלבן

דלעת ערמונים במילוי תבשיל עדשים ותרד

מנה טבעונית נהדרת מלאת צבעים, טעמים ובריאות

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
דלעת ערמונים במילוי תבשיל עדשים ותרד
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל6-12:
  • מלח, פלפל
  • 2 כפות שמן זית
למילוי:
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כרישה, החלק הלבן קצוץ או בצל קלוף קצוץ
  • 3 שיני שום
  • 200 גרם תרד מוקפא "סנפרוסט"
  • 1 כוס עדשים "סנפרוסט", מופשרים ומסוננים
  • קורט אגוז מוסקט
  • מלח, פלפל
לרוטב:
  • 1 גביע (125 גרם) מעדן סויה BIO בטעם טבעי "תנובה"
  • 1 כף מיץ לימון
  • 2 שיני שום
  • 3 כפות עשבי תיבול טריים (כוסברה, פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום, בצל ירוק)
  • מלח, פלפל
  • 2 כפות מים
  • 6 דלעת ערמונים חצויות, מרוקנות מגרעינים
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבנית הנייר אפייה. חותכים בבסיס כל חצי דלעת כ 1/2 ס"מ כך שהדלעות יעמדו יציב ומניחים אותן בתבנית. ממליחים, מפלפלים ומזלפים מעט שמן זית. אופים כ 30-40 דקות עד שהדלעות רכות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 02.

    מכינים את הרוטב: שמים את מרכיביו במעבד מזון ומעבדים לרוטב חלק.

  • 03.

    מחממים שמן זית ומטגנים את הכרישה 4-5 דקות עד הזהבה. מוסיפים שום ותרד ומטגנים 2-3 דקות. מוסיפים עדשים, אגוז מוסקט, מלח ופלפל ומטגנים עוד 2-3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    להגשה ממלאים את חצאי הדלעת ומזלפים רוטב.

הכנת? כאן מדרגים
(3)