פנקייקס עם שוקו

הנה רעיון למתכון נהדר שאפשר להוסיף לו אבקת שוקו טעימה, שתשדרג את הטעם ובעיקר את החוויה. כדי להכין את הפנקייקס, עליכם להצטייד ב –

1 כוס קמח

2 כפות סוכר

2 כפות גדושות אבקת שוקו

1 כוס חלב

חצי כוס שמן 

2 ביצים

הכנת הפנקייקס היא קלה ופשוטה – יש לערבב את כל החומרים (למעט השוקו) עד ליצירת בלילה חלקה. בינתיים, לחמם מעט שמן על מחבת קטנה ועגולה. כשהשמן חם, יש להעביר אל המחבת באמצעות מצקת מעט מהתערובת עד שתכסה את המחבת כולה. כשמצטברות מעט בועות בחלק העליון, זה הזמן להפוך את הפנקייק לצידו השני. כשכל הפנקייקים מוכנים, אפשר להגיש אותם עם מעט אבקת שוקו מעל וגם קצת קצפת בצד.

שוקו חם עם מרשמלו

לא מוכרחים לחכות לחורף כדי לשתות את המשקה זה. אפשר גם ביום קיצי ונעים להכין את המתכון המשודרג והנפלא, ואפשר גם לשתף את הילדים בהכנתו. ההכנה פשוטה וקלה.

יש להרתיח כמות של 1 כוס חלב בסיר קטן יחד עם 2 כפיות גדושות של אבקת שוקו. חשוב לערבב היטב ולוודא שהאבקה נטמעה לחלוטין בתערובת.

לאחר מכן, להוריד מהאש ולהוסיף למשקה את קוביות המרשמלו. המרשמלו נמס לאט לאט בשוקו ומתקבל משקה טעים במיוחד.

עוגת שוקו קלה וטעימה

למתכון הבא אתם צריכים:

1 כוס אבקת שוקו

1 כוס של סוכר

2 כוסות קמח

2 ביצים

שקית אחת של אבקת אפיה

1 כוס שמן

כוס אחת של מים

יש לערבב את כל החומרים ולהעביר אותם לתבנית עגולה. יש לאפות בתנור במשך כשעה בחום של 160 מעלות. אם רוצים לשדרג את העוגה, אפשר למרוח עליה קרם שוקולד. כדי להכין את הקרם יש להרתיח מכל 1 של שמנת מתוקה, ולאחר מכן להוריד אותה מהאש ולהוסיף לה חבילה אחת של שוקולד מריר. יש לערבב את השוקולד עם השמנת עד להמסה מלאה. לאחר שהקרם מתקרר מעט אפשר למרוח אותו על העוגה המוכנה.

לסיכום

המתכונים המוזכרים מעלה הם פשוטים וקלים להכנה ואפשר להכין אותם יחד עם הילדים. חשוב שלא להוסיף כמות גדולה מדי של סוכר וגם מהשוקו כדי להימנע ממתיקות יתר.

את משקאות השוקו המשודרגים אפשר להגיש בכוס צבעונית גדולה ויפה ולקשט אותה במרשמלו באזור הפיה.

את עוגות השוקולית אפשר לחמם מספר שניות לפי ההגשה ולהגיש אותה חמה עם מעט קצפת. את הפנקייקס מומלץ להגיש חמים וטריים ומיד לאחר ההכנה.