פאי שוקולד פקאן מ – 4 מרכיבים
שילוב מנצח של שוקולד ופקאן בפאי מפתיע במיוחד. קל להכנה, חגיגי ומרשים.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
צילום: אריאל בן חמו
עיצוב: אריאל בן חמו
המרכיבים ל8:
- 1 חבילה (4950 גרם) בצק פריך למאפים מתוקים "מעדנות" מופשרת לפי ההוראות שעל גבי האריזה
למלית:
- 200 גרם שוקולד מריר 60%
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
- 1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים דק
לקישוט:
- 1/2 כוס אגוזי פקאן שלמים
גודל תבנית: תבנית פאי בקוטר 22 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
מפשירים את הבצק בהתאם להוראות על האריזה.
-
02.
מעבירים את הבצק לתבנית הפאי, מהדקים בעדינות לדפנות וחותכים את שאריות בצק.
-
03.
מקפיאים את התבנית במשך 30 דקות ובינתיים מחממים את התנור ל- 170 מעלות.
טיימר מופעל
-
04.
מוציאים מהמקפיא ואופים 20-25 דקות או עד שהבצק זהוב מכל הצדדים.
טיימר מופעל
-
05.
מוציאים ומצננים.
-
06.
בקערה מתאימה למיקרוגל ממיסים את השוקולד עם השמנת המתוקה עד להמסה מלאה.
-
07.
מוסיפים את הפקאנים הקצוצים, מערבבים ומעבירים לתבנית הפאי האפויה לשכבה אחידה.
-
08.
מסדרים את הפקאנים השלמים מסביב לפאי לקישוט ומעבירים לשעתיים למקרר להתייצבות.
הכנת? כאן מדרגים