מתכון לעוגת בננות בחושה:

עוגת בננות היא המאפה המושלם: היא מתאימה גם לבוקר וגם לערב, היא בריאה יותר מעוגות אחרות כי היא מכילה בננות ואגוזים, והיא גם מאד פשוטה להכנה.

מרכיבים:

  1. 2 כוסות קמח מלא
  2. 1/2 כוס סוכר חום
  3. 1 כפית סודה לשתייה
  4. 1 כפית אבקת אפייה
  5. 3 בננות בשלות
  6. כוס אגוזי מלך שבורים לחתיכות
  7. 1/2 כוס שמן (רצוי שמן קוקוס אבל כל שמן צמחי אחר יתאים)


אופן ההכנה:

  1. חממו את התנור ל-180 מעלות
  2. ערבבו בקערה את הקמח, הסוכר, הסודה לשתייה ואבקת האפייה עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. בקערה נפרדת, מעכו את הבננות, והוסיפו להן את השמן ואת האגוזים. ערבבו היטב עד לקבלת מחית בה האגוזים מפוזרים באופן אחיד.
  4. אחדו את תכולת שתי הקערות וערבבו היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
  5. את הבלילה מזגו ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות.
  6. הכניסו לתנור ל-40 דקות עד להזהבה. לפני ההוצאה מהתנור, בדקו את העוגות באמצעות נעיצת קיסם (הוא אמור לצאת יבש).
  7. הניחו לעוגות להצטנן לפני פריסתן.