אופציה אחת להמתיק את היום-יום היא חיפוש קונדיטוריות איכותיות בסביבתכם.  בוודאי תוכלו למצוא לפחות אחת כזאת באחד הרחובות הסמוכים; ואם אינכם מכירים את האזור כל כך טוב, אפשר לבקש המלצות משכנים ומחברים המתגוררים בעיר שלכם. אבל ישנה אופציה נוספת, שהיא בדרך כלל גם זולה יותר ובריאה יותר – להכין מטעמים בבית!
לא צריך להיות קונדיטורית מומחית או שוקולטייר מדופלם כדי להכין מאפים וקינוחים טובים. באמת שלא! יש מגוון מתכונים פשוטים ומהירים שניתן להכין לבד בקלות, מרכיבים שנמצאים בכל בית או שלכל הפחות לא דורשים כיתות רגליים לחנויות מתמחות עם שמות מפונפנים. והנה מתכון כזה במיוחד עבורכם, האנשים שלא יכולים לעבור את היום בלי נשנוש מתוק ומספק.

 

מתכון לעוגת בננות בחושה:

עוגת בננות היא המאפה המושלם: היא מתאימה גם לבוקר וגם לערב, היא בריאה יותר מעוגות אחרות כי היא מכילה בננות ואגוזים, והיא גם מאד פשוטה להכנה.

מרכיבים:

  1. 2 כוסות קמח מלא
  2. 1/2 כוס סוכר חום
  3. 1 כפית סודה לשתייה
  4. 1 כפית אבקת אפייה
  5. 3 בננות בשלות
  6. כוס אגוזי מלך שבורים לחתיכות
  7. 1/2 כוס שמן (רצוי שמן קוקוס אבל כל שמן צמחי אחר יתאים)


אופן ההכנה:

  1. חממו את התנור ל-180 מעלות
  2. ערבבו בקערה את הקמח, הסוכר, הסודה לשתייה ואבקת האפייה עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. בקערה נפרדת, מעכו את הבננות, והוסיפו להן את השמן ואת האגוזים. ערבבו היטב עד לקבלת מחית בה האגוזים מפוזרים באופן אחיד.
  4. אחדו את תכולת שתי הקערות וערבבו היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
  5. את הבלילה מזגו ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות.
  6. הכניסו לתנור ל-40 דקות עד להזהבה. לפני ההוצאה מהתנור, בדקו את העוגות באמצעות נעיצת קיסם (הוא אמור לצאת יבש).
  7. הניחו לעוגות להצטנן לפני פריסתן.