מתכון לעוגת בננות בחושה:
עוגת בננות היא המאפה המושלם:
היא מתאימה גם לבוקר וגם לערב, היא בריאה יותר מעוגות אחרות כי היא מכילה בננות
ואגוזים, והיא גם מאד פשוטה להכנה.
מרכיבים:
- 2 כוסות קמח מלא
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 3 בננות בשלות
- כוס אגוזי מלך שבורים לחתיכות
- 1/2 כוס שמן (רצוי שמן קוקוס אבל כל שמן צמחי
אחר יתאים)
אופן ההכנה:
- חממו את התנור ל-180 מעלות
- ערבבו בקערה את הקמח, הסוכר, הסודה לשתייה ואבקת האפייה עד לקבלת תערובת אחידה.
- בקערה נפרדת, מעכו את הבננות, והוסיפו להן את השמן ואת האגוזים. ערבבו היטב עד לקבלת מחית בה האגוזים מפוזרים באופן אחיד.
- אחדו את תכולת שתי הקערות וערבבו היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
- את הבלילה מזגו ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות.
- הכניסו לתנור ל-40 דקות עד להזהבה. לפני ההוצאה מהתנור, בדקו את העוגות באמצעות נעיצת קיסם (הוא אמור לצאת יבש).
- הניחו לעוגות להצטנן לפני פריסתן.