"כבד קצוץ" בגרסה טבעונית - מתכון מפתיע וממכר | השף הלבן

"כבד קצוץ" טבעוני

ממרח מעולה שגם אוכלי בשר יהנו ממנו. מצוין כמילוי לבלינצ'ס או לכריך

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל2:
  • 1 שן שום גדולה קצוצה
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • 1/2 כפית סילאן
  • 1/2 כפית רוטב סויה
  • 2+2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קלוף וקצוץ
  • 1 סלסלת פטריות פורטובלו או שמפניון (הכי טוב - חצי חצי), קצוצות
  • 1 חציל קטן חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/2 חבילת טופו תנובה ALTERNATIVE טבעי מסונן מנוזלים, חתוך לקוביות קטנות
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל, על להבה בינונית, 5-7 דקות עד שהוא רך וזהוב. מוסיפים פטריות, חציל, מלח ופלפל ומטגנים כ 5 דקות נוספות עד שהפטריות והחציל מתרככים ומגירים נוזלים.  

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 02.

    מוסיפים טופו, שום ואגוזים ומבשלים תוך בחישה מידי פעם 5 דקות נוספות עד שהטופו סופג טעמים והנוזלים מתאדים.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מעבירים למעבד מזון עם 2 כפות שמן, סילאן ורוטב סויה ומעבדים בפולסים למרקם משחתי לא חלק. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים עם חלה או טוסטים.

הכנת? כאן מדרגים
(18)