• עבור לתפריט ראשי
  • מעבר לתוכן מרכזי
  • עבור לעמודת צד
  • עבור לאזור תחתון
  • התחבר למטבח שלי
  • העלאת מתכון
השף הלבן  לוגו תנובה לוגו
תפריט
  • חנוכה
  • סלטים
    • סלטים לשבת
    • סלטים מיוחדים
  • לחמים לחמניות ומאפים
    • מאפים מלוחים
    • פשטידות וקיש
    • מתכונים לפיצה מכל הסוגים
    • בצק פילו
    • כריכים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
    • מתכונים ורעיונות לקינוחים
      • גלידה
      • שייק
      • קינוחים אישיים
      • מתכון לפנקייק
    • עוגות בחושות
    • עוגות שוקולד
    • עוגות יום הולדת
    • עוגות גבינה
    • עוגות שמרים
    • עוגיות
      • עוגיות בריאות
      • עוגיות קוואקר
  • מתכונים נוספים
      • פסטיבל יווני
      • סוג הארוחה
        • מנות ראשונות
        • ארוחת בוקר
        • ארוחת ערב
      • סוג התבשיל
        • לחמים לחמניות ומאפים
        • סלטים
        • מרקים
        • מתכון לפנקייק
      • סגנון הבישול
        • מתכונים ב10 דקות
        • מכינים לילדים
        • מתכונים צמחוניים
        • מתכונים טבעוניים
      • חגים ומועדים
        • מתכונים לחג השבועות
        • חוברת שבועות 2019
        • מתכונים לפורים
        • מתכונים לפסח
        • מתכונים לסוכות
        • מתכונים ליום העצמאות
        • מתכונים לשבת
        • ראש השנה
        • עוגות יום הולדת
        • מתכונים לחנוכה
        • מתכונים לטו בשבט
      • ולקינוח...
        • עוגות עוגיות וקינוחים
        • קינוחים
      • חומרי גלם
        • קטניות
        • פירות
        • מתכונים עם בשר בקר
        • עוף
        • פסטה
        • דגים
        • ירקות
  • ספריית-השף
  • צור קשר
  • מפת אתר
כניסה למטבח שלי

לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.

כניסה לאזור האישי שלי
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
זכור אותי
כניסה למטבח שלי
מרוב תיאבון שכחתם את הסיסמא? לא נורא.
הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
תודה

מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה

במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר

הצטרפות
איזה כיף שאתם איתנו!
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
מצוין!
מייל עם אישור ההרשמה נשלח אליך ממש עכשיו
נא להזין סיסמא חדשה:
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
הסיסמא אופסה בהצלחה

נא לחץ כאן להתחברות

מעבר לתוכן מרכזי
גודל פונט
  • דף הבית
  • לחמים לחמניות ומאפים
  • מאפים מלוחים
  • "בקלאווה" פטה וגרעיני חמנייה
ספריית-השף
  • קיש קישואים וגבינות
  • קרואסונים מלוחים
  • מאפינס גבינת קוטג' וגבינה בולגרית
  • ניוקי סולת בפרמזן

"בקלאווה" פטה וגרעיני חמנייה

פטה עיזים, גרעיני חמנייה קלויים ופרמזן בין שלוש שכבות של עלי פילו מתפצפצים.

מאת: עורך השף הלבן \ מקור מתכון : דנית סלומון \ צילום : יהודה סלומון \ עיצוב : יהודה סלומון
דרג:
"בקלאווה" פטה וגרעיני חמנייה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי
כמות מנות: 12 סוג תבנית / כלי: תבנית מלבנית 20X30
דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 100 גרם גרעיני חמנייה קלופים
  • ¼ כפית מלח
  • 1 כפית סירופ מייפל
  • 250 גרם פטה עיזים "פיראוס" 16% (או פטה כבשים 20%)
  • 3 כפות שמן זית
  • 5 עלי פילו "מעדנות", מופשרים לפי ההוראות שעל האריזה
  • 50 גרם פתיתי גבע - פרמזן "השף הלבן"
  • ½ כפית קורנית (טימין) מיובשת

איך מכינים:

1. מחממים מחבת בינונית מעל להבה בינונית־נמוכה. מוסיפים את הגרעינים וקולים תוך ערבוב בכף עץ במשך  כ־5 דקות, עד שהגרעינים מזהיבים. מסירים מהאש ומוסיפים מלח ומייפל. מערבבים עד שהגרעינים מצופים באופן אחיד. מעבירים לצלחת. מפוררים את הפטה לפירורים בינוניים.
2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון). מברישים את התחתית ואת הדפנות של תבנית מלבנית 20x30 ס"מ במעט מהשמן.
3. פורשים עלה פילו על משטח העבודה ומברישים אותו בשכבה דקיקה של שמן זית. זורים כף פתיתי פרמזן. מכסים בעלה שני, מברישים בשמן וזורים כף פרמזן. מכסים בעלה שלישי ומברישים אותו בשמן. חותכים את ערמת הפילו לשני מלבנים של 20x30 ס"מ. מניחים מלבן אחד על תחתית התבנית ומפזרים עליו חצי מכמות הפטה וחצי מכמות הגרעינים הקלויים. בוזקים מעט קורנית וזורים 3-2 כפות פרמזן. חוזרים על הנחת השכבות - שומרים כ־2 כפות גרעינים לעיטור.
4. פורשים עלה פילו נוסף על משטח העבודה, משמנים וזורים 2 כפות פתיתי פרמזן. מכסים בעלה נוסף ומשמנים גם אותו. חוצים לשני מלבנים, ומניחים אותם זה על גבי זה. חותכים למלבן של 20x30 ס"מ. מניחים את מלבן עלי הבצק על שכבת הגבינה השנייה שבתבנית. זורים למעלה את שארית פתיתי הפרמזן ואת הגרעינים השמורים ובוזקים מעט קורנית. חותכים את המאפה לריבועים בסכין חדה.
5. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 30 דקות, עד ששכבת הבצק העליונה שחומה־זהובה. מגישים חם או פושר.





דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה
  • קיש קישואים וגבינות
  • קרואסונים מלוחים
  • מאפינס גבינת קוטג' וגבינה בולגרית
  • ניוקי סולת בפרמזן
  • פרגנו לשף!
    לחצו על הלב והראו לשף הלבן
    את המתכון שאהבתם
  • רוצים לשתף את המתכונים של השף?
    לחצו על השיתוף
  • אוהבים? שומרים!
    לחצו כאן ושמרו את המתכון באיזור
    האישי שלכם
|

הדוא"ל נשלח בהצלחה

דף הבית
  • מפת אתר
  • צור קשר
  • המתכונים שלי
  • העלאת מתכון
  • הצהרת נגישות
  • בלוג השף
  • תנאי שימוש
מתכונים נוספים
  • מוס רוזמרי חלבה
  • סופלה שוקולד
  • עלי סיגרים במילוי גבינה
  • מאפה גבינות וחצילים
  • פאי דובדבנים אישי
סוגי מתכונים
  • פסטה
  • מרקים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
  • עוגות בחושות
  • עוגיות קוואקר
ערוצי השף הלבן
המוצרים שלנו
הירשמו כאן וקבלו את המתכונים הכי טריים ישירות למייל שלכם!
ההרשמה התקבלה בהצלחה, תודה.
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
נרשמת בהצלחה
השף הלבן techmarketing
  • וואטסאפ
    לשף שלנו