הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.
מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה
במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר
פטה עיזים, גרעיני חמנייה קלויים ופרמזן בין שלוש שכבות של עלי פילו מתפצפצים.
1. מחממים מחבת בינונית מעל להבה בינונית־נמוכה. מוסיפים את הגרעינים וקולים תוך ערבוב בכף עץ במשך כ־5 דקות, עד שהגרעינים מזהיבים. מסירים מהאש ומוסיפים מלח ומייפל. מערבבים עד שהגרעינים מצופים באופן אחיד. מעבירים לצלחת. מפוררים את הפטה לפירורים בינוניים.
2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון). מברישים את התחתית ואת הדפנות של תבנית מלבנית 20x30 ס"מ במעט מהשמן.
3. פורשים עלה פילו על משטח העבודה ומברישים אותו בשכבה דקיקה של שמן זית. זורים כף פתיתי פרמזן. מכסים בעלה שני, מברישים בשמן וזורים כף פרמזן. מכסים בעלה שלישי ומברישים אותו בשמן. חותכים את ערמת הפילו לשני מלבנים של 20x30 ס"מ. מניחים מלבן אחד על תחתית התבנית ומפזרים עליו חצי מכמות הפטה וחצי מכמות הגרעינים הקלויים. בוזקים מעט קורנית וזורים 3-2 כפות פרמזן. חוזרים על הנחת השכבות - שומרים כ־2 כפות גרעינים לעיטור.
4. פורשים עלה פילו נוסף על משטח העבודה, משמנים וזורים 2 כפות פתיתי פרמזן. מכסים בעלה נוסף ומשמנים גם אותו. חוצים לשני מלבנים, ומניחים אותם זה על גבי זה. חותכים למלבן של 20x30 ס"מ. מניחים את מלבן עלי הבצק על שכבת הגבינה השנייה שבתבנית. זורים למעלה את שארית פתיתי הפרמזן ואת הגרעינים השמורים ובוזקים מעט קורנית. חותכים את המאפה לריבועים בסכין חדה.
5. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 30 דקות, עד ששכבת הבצק העליונה שחומה־זהובה. מגישים חם או פושר.