מתכון עוגת שוקולד אגוזים לפסח | השף הלבן

עוגת שוקולד אגוזים לפסח

עוגת שוקולד אגוזים מוצלחת ופשוטה להכנה

מאת: רחל בלאט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגת שוקולד אגוזים
המרכיבים למנות 12/תבנית 26:
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם חמאת תנובה (פרווה - מרגרינה)
  • 1 כף נס קפה
  • 6 ביצים מופרדות
  • 1 כוס סוכר
  • 4 כפות קמח מצות (לא בפסח - פירורי לחם)
  • 1 וחצי כוס אגוזים קצוצים
הוראות הכנה:
  • 01.

    ממיסים את השוקולד, החמאה והנס קפה בסיר על הגז.

  • 02.

    מפרידים חלבונים וחלמונים.

  • 03.

    כשהשוקולד מתקרר מעט מוסיפים את החלמונים לסירוגין ומערבבים.

  • 04.

    מקציפים את החלבונים ובהדרגה מוסיפים את הסוכר עד לקבלת קצף יציב.

  • 05.

    מוסיפים בתנועות קיפול עדינות את תערובת השוקולד לתערובת החלבונים. משאירים בצד כוס 1 לקרם.

  • 06.

    בקערה נפרדת מערבבים את קמח המצה עם האגוזים ולמוסיפים לתערובת השוקולד.

  • 07.

    שופכים את הבלילה לתבנית עגולה קוטר 24 או 26 ואופים בחום בינוני 35 דקות בדיוק.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 08.

    מיד בהוצאת העוגה מורחים את הקרם שנשאר בכוס מעל העוגה.

הכנת? כאן מדרגים
(63)