מתכון עוגת כריות ושוקולד | השף הלבן

עוגת כריות ושוקולד

עוגה מושלמת לפסח ופשוטה להכנה

מאת: שני עדן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגת כריות ושוקולד
המרכיבים למנות 8/תבנית 24:
לבסיס:
  • כוס כריות כשרות לפסח
  • חבילת אגוזים טחונים
  • 100 גרם חמאה
למילוי:
  • 3 חבילות שוקולד מריר (רצוי 60%)
  • ביצה שלמה וחלמון (צהוב)
  • שמנת מתוקה
  • קורט מלח
  • פירורי במבה או חלווה
  • כף סוכר
הוראות הכנה:
  • 01.

    מדליקים תנור או טוסטר אובן על 160 מעלות.

  • 02.

    מועכים כריות הכשרות לפסח.

  • 03.

    חותכים את החמאה לקוביות וממיסים במיקרוגל כדקה וחצי. מערבבים עם הכריות ומשטחים על תבנית עגולה.

  • 04.

    את חבילת האגוזים הטחונים מפזרים באופן אחיד מעל הבסיס ומניחים בצד.

  • 05.

    ממיסים את השוקולד והשמנת במיקרוגל, בהתחלה דקה וחצי ואז בפולסים של חצי דקה עד שנמס היטב.

  • 06.

    מוסיפים כף סוכר ומערבבים. מוסיפים קורט מלח ומערבבים היטב.

  • 07.

    כשמתקרר שוברים פנימה ביצה שלמה ומערבבים מהר והיטב עד שנבלעת בתערובת. מוסיפים חלמון נוסף ומערבבים היטב.

  • 08.

    מפזרים את תערובת השוקולד באחידות מעל בסיס הכריות והאגוזים ומכניסים לתנור ל-20 דקות, עד שהעוגה יציבה ומבריקה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 09.

    כשהעוגה קרה ניתן לקשט בפירורי במבה או חלווה.

הכנת? כאן מדרגים
(647)