מתכון ממרח פול ושום | השף הלבן

ממרח פול ושום

בתחילת עונת האביב זוהי העונה של הפול, ובחג הפסח ממרח פול ושום על מצה מתגלה כשילוב מנצח

מאת: עורך השף הלבן
עד 10 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
ממרח פול ושום
המרכיבים ל10 מנות:
  • 400 גרם פול יבש מושרה 12 שעות במים קרים
  • מיץ מחצי לימון טרי
  • 3 שיני שום טריות כתושות
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 1/3 כפית גרידת קליפת הלימון
  • שמן זית איכותי
  • מלח
הוראות הכנה:
  • 01.

    משרים את הפול 12 שעות במים קרים עם כפית סודה לשתיה. מסננים ושוטפים.

  • 02.

    מעבירים את הפול לסיר, מוסיפים מים בגובה רב מעל הפול, מרתיחים ומבשלים שעה וחצי – שעתיים, עד לריכוך מלא. יתכן כי חלק מהפול יתפרק.

  • 03.

    מסננים היטב, מצננים ומתבלים במיץ הלימון, גרידת הלימון, הקורט מלח, השום, הפטרוזיליה, הכוסברה ומעט שמן זית.

  • 04.

    מערבבים היטב עם כף, ומועכים עם הכף חלק מהפול.

  • 05.

    לפני ההגשה מעטרים עם פפריקה חריפה אדומה ומעט שמן זית.

  • 06.

    מגישים בליווי מצות.  

הכנת? כאן מדרגים
(94)