מתכון אלפחורס כשר לפסח | השף הלבן

אלפחורס כשר לפסח

אלפחורס יחודיים לפסח. חג שמח וכשר

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
אלפחורס כשרים לפסח
המרכיבים ל12 מנות:
  • 200 גרם קמח תפוח אדמה
  • 200 גרם קמח מצה
  • 200 גרם חמאה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 120 גרם סוכר
  • 1 כף תמצית וניל
  • גרידת לימון
  • 4 כפות ברנדי
  • 4 חלמונים
  • סודה לשתייה
הוראות הכנה:
  • 01.

    מערבביםאת החלמונים, סוכר, תמצית וניל,לימון, הברנדי והחמאה עד לקבלת תערובת נוזלית סמיכה. מוסיפים את הקמחים עם הסודה לשתייה לעבד עד שהמרכיבים מתחברים לבצק חלק. כך שומרים במקרר במשך שעה.

  • 02.

    מחממים תנור ל-180 מעלות, מרדדים את הבצק עד עובי של 5 מילימטר, צריםעיגולים מקוטר של כוס ומסדרים אותם במגש תנור עם נייר אפייה מופרדים אחד מהשני.

  • 03.

    מכניסים לתנור ל-10-15 דקות עד שתחתית העוגייה תהיה מעט שחומה ומצננים ברשת. על כל עוגייה מפזרים כמות נדיבה של ריבת חלב או נוטלה. מכסים אותה עם עוגייה שנייה ולוחצים לחיצה מאוד עדינה. מגלגלים את העוגיות בקוקוס.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(144)