מתכון קינוח קצפת וריקוטה עם דובדבנים | השף הלבן

קינוח קצפת גבינה עם דובדבנים

קינוח מפנק שכולם יאהבו

מאת: חביבה טל
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
קינוח קצפת גבינה עם דובדבנים
המרכיבים ל10 מנות:
  • 500 גרם גבינת כנען
  • 500 גרם שמנת מתוקה 38% (2 קופסאות)
  • 6-8 כפות סוכר או כמו סוכר
  • קליפה מגוררת מ-1 לימון
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות קורנפלור
למלית ורוטב:
  • 2 סלסלות דובדבנים
  • 3 כפות סוכר או כמו סוכר
  • 1 כף מיץ לימון
הוראות הכנה:
  • 01.

    מקציפים את השמנת מתוקה לקצפת יציבה אך לא נוקשה. מוציאים לקערת זכוכית, מכסים ומצננים.

  • 02.

    בקערת המיקסר שמים את הכנען, סוכר/כמוסוכר, מיץ לימון וקליפה, קורנפלור ומקציפים כדקה. מוסיפים את הקצפת ב-2-3 פעמים ומקציפים לתערובת אוורירית. שומרים במקרר עד להרכבת המנות.

  • 03.

    מגלענים את כל הדובדבנים. מחצית שומרים בצד ומחצית שמים במעבד מזון יחד עם הסוכר/כמוסוכר והלימון וטוחנים לרוטב.

  • 04.

    הרכבת הקינוח:מכינים גביעי זכוכית יפים - בתחתית כל גביע שמים כ-3 דובדבנים, כף או שתיים מתערובת הריקוטה, רוטב דובדבנים ושוב כף או שתיים של הריקוטה וכך עד למעלה. מסיימים עם דובדבנים ורוטב.

  • 05.

    שומרים מכוסה בנייר נצמד במקרר עד להגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(120)