מתכון פאי גבינה ותותים | השף הלבן

פאי גבינה ותותים

לחוששים מעוגות גבינה מסובכות ומורכבות, מוצעת פאי גבינה קלה להכנה: עוגת פאי על בסיס קלתית מבצק פריך עם מלית גבינה קרה וקישוט צבעוני של תותים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
פאי גבינה ותותים
המרכיבים ל8 מנות / תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:
לבצק:
  • 1.5 כוסות קמח
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 1 חבילה (100 גרם) חמאה – קרה מאוד
  • 4 כפות מים קרים
למלית:
  • 1 גביע (300 גרם) גבינה לבנה למילוי בלינצ'סים מסדרת השף הלבן
  • 1 שקית פודינג אינסטנט בטעם וניל
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפת לימון מגוררת מלימון שלם
להגשה:
  • תותים טריים (או כל פרי טרי או משומר אחר)
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים מראש את התנור לחום בינוני-נמוך של 170-180 מעלות. 

  • 02.

    להכנת הבצק: שמים את הקמח והסוכר במעבד המזון עם להב מתכת. חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומוסיפים. מעבדים יחד בפולסים לקבלת תערובת פירורית עדינה. מוסיפים את המים בהדרגה, עד לקבלת כדור בצק. (אם הבצק מתקבל דביק ורך, כדאי לקרר את הבצק לפני הרידוד).

  • 03.

    מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי אחיד. מניחים את הבצק באמצעות מערוך על התבנית וחותכים מסביב לקבלת גימור אחיד ויפה. אם רוצים, שומרים את שאריות הבצק לקישוט.

  • 04.

    לקבלת קלתית שטוחה: מניחים על הבצק נייר אפייה ומפזרים מעל גריסים או שעועית יבשה. אופים למשך כ-30 דקות, רק עד שהבצק זהוב. מסירים את הנייר עם הגריסים ואופים במשך 5-10 דקות נוספות עד לקבלת גוון זהוב יפה. (שומרים את גריסים או השעועית בכלי סגור לשימוש אחר ונוסף).

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 05.

    מוציאים את הקלתית האפויה מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.

  • 06.

    להכנת המלית: מקציפים בקערה גדולה את הגבינה עם השמנת, אבקת הפודינג, תמצית הווניל וקליפת הלימון המגוררת. טועמים ומתקנים את המתיקות לפי הטעם.

  • 07.

    יוצקים את המלית על הקלתית המוכנה ומחליקים. שומרים בקירור עד להגשה (לפחות שעה).

  • 08.

    לפני ההגשה מעבירים את הפאי בזהירות לצלחת הגשה שטוחה ומקשטים את חלקה העליון בתותים בצורה סימטרית ויפה (אפשר גם להשתמש בפירות טריים או משומרים אחרים לפי הטעם). מגישים מיד. הערה חשובה: אפשר להכין את המלית גם עם גבינה לבנה לאפייה 5% מסדרת השף הלבן. במקרה כזה, יהיה צורך בהוספת מעט סוכר למלית, לפי הטעם.

הכנת? כאן מדרגים
(157)