מתכון לעוגת יום הולדת שהיא עוגייה ענקית | השף הלבן

עוגת יום הולדת שהיא עוגייה ענקית

מכירים חובבי עוגיות? זאת עוגת היום הולדת המושלמת עבורם! עוגה שהיא בעצם עוגייה ענקית. מתכון של דור משה לעוגת יום ההולדת הכי מקורית שייצא לכם להיתקל בה

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
צילום: דור משה עיצוב: דור משה
המרכיבים לעוגה אחת:
  • 200 גרם חמאה רכה
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • ¾ כוס דחוסה (150 גרם) סוכר חום כהה
  • 2 ביצים בגודל L
  • 2 כוסות + כף (290 גרם) קמח לבן
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • ¾ כפית מלח
  • חצי כפית תמצית וניל
  • 300 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
לקרם שוקולד מריר:
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • ¾ מיכל (185 מ"ל) שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
לקישוט:
  • סוכריות צבעוניות
גודל תבנית: תבנית טארט בקוטר 26 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

    להכנת הקרם: ממיסים את השוקולד המריר והשמנת ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד. שומרים בקירור למשך 4 שעות לפחות.

  • 02.

    להכנת העוגייה: מכניסים לקערת מיקסר את החמאה, הסוכר הלבן והסוכר החום ומעבדים באמצעות וו גיטרה במשך כמה דקות במהירות בינונית עד לקבלת קרם תפוח.

  • 03.

    מוסיפים את הביצה הראשונה ותמצית הוניל, מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים את הביצה השנייה. לאחר שגם הביצה השנייה נטמעה בתערובת מוסיפים את הקמח, המלח ואבקת הסודה לשתייה. מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה, רק עד שהקמח נטמע לחלוטין.

  • 04.

    מוסיפים את השוקולד המריר, מקפלים עד לפיזור אחיד של השוקולד בבצק ומוזגים לתבנית. 

  • 05.

    אופים כ-20-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, או עד שהבצק מזהיב, אך נשאר מעט רק במרכז. 

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 06.

    מצננים לחלוטין.

  • 07.

    מעבירים את הקרם הקר לקערת מיקסר עם בלון הקצפה ומקציפים במשך כמה דקות, רק עד שהקרם נהיה אוורירי יותר ומתחיל להתייצב. יש להקפיד לא להקציף יותר מידי. 

  • 08.

    מעבירים את הקרם לשקית זילוף ומזלפים על העוגה "כתר" מהקרם. מקשטים בסוכריות צבעוניות.

הכנת? כאן מדרגים
(31)