עוגת טורט עם אפרסקים וקצפת של ענבל רובין | השף הלבן

עוגת טורט עם אפרסקים וקצפת

העוגה שתעשה לכם את החג – ענבל רובין משתפת אותנו במתכון לעוגת טורט שלאחר האפייה חוצים באמצע וממלאים בקצפת ומלית אפרסקים

מאת: ענבל רובין
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
עוגת טורט עם אפרסקים וקצפת
המרכיבים לתבנית קפיצית 24/רינג 24 ס"מ 13 פרוסות:
לעוגה:
  • 6 ביצים מופרדות בטמפ' החדר
  • 250 גרם קמח (3/4 1)
  • 200 גרם סוכר (כוס)
  • 10 גרם סוכר וניל (שקית)
  • 40 מ"ל שמן (3 כפות)
  • כפית תמצית וניל
  • 10 גרם אבקת אפייה (שקית)
למילוי והציפוי:
  • אפרסקים משומרים כולל הסירופ
  • 500 גרם שמנת מתוקה (2 קופסאות)
  • 30 גרם אבקת סוכר (3 כפות)
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל180 מעלות

  • 02.

    להכנת העוגה: בקערה מערבבים את הקמח ואבקת האפייה.

  • 03.

    במיקסר עם מקצף מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב וחזק אך לא נוקשה מדי, 5 דקות בערך.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

     לאחר מכן מתחילים להוסיף חלמון חלמון, תמצית וניל ואת השמן עד שמתקבל קצף צהבהב ותפוח.

  • 05.

     מפסיקים את פעולם המיקסר ומוסיפים בהדרגה לקערה את הקמח ומקפלים בזהירות עד שלא נראים גושים בבלילה.

  • 06.

     מעבירים לתבנית משומנת קלות ואופים כ-40 דקות עד להזהבה או עד שקיסם יוצא נקי מהעוגה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 07.

    נותנים לעוגה לנוח בטמפ' החדר בלילה כאשר היא מכוסה במגבת או ניילון נצמד.

  • 08.

     ביום למחרת חותכים את העוגה לשתיים שנקבל 2 שכבות.

  • 09.

     להכנת המילוי והציפוי: חותכים את חצאי האפרסקים לפרוסות.

  • 10.

    בינתיים מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצף יציב ומעבירים לשקית זילוף עם הצנטר הרצוי.

  • 11.

     שופכים על החצי הראשון של העוגה מסירופ האפרסקים עד שהיא מתכסה כולה בסירופ (לשים לב לא לבזבז יותר מדי על החצי הראשון כי צריך גם על החצי השני) מזלפים את הקצפת ומסדרים את פרוסות האפרסקים במעגלים או איך שרוצים וסוגרים עם החצי השני של העוגה. 

  • 12.

     חוזרים על אותה הפעולה בחצי השני ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(227)