עוגת גבינה עם תפוחים וקציפת שוקולד לבן | השף הלבן

עוגת גבינה עם תפוחים וקציפת שוקולד לבן

עוגת גבינה עם תפוחים

מאת: עינב גדות
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
עוגת גבינה עם תפוחים וקציפת שוקולד לבן
המרכיבים ל8 מנות/ תבנית בקוטר 26 ס"מ:
לקציפת שוקולד לבן
  • 100 גרם שוקולד לבן
לבצק
  • 120 גרם חמאה רכה
  • 2 כפות סוכר
  • 1 חלמון
  • 2 כפות חלב
למלית תפוחים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים
לקרם גבינה
  • כוס סוכר
  • שקית וחצי ג'לטין
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 1 שמנת מתוקה השף הלבן 32%
  • 1.5 כוסות קמח
  • 8 תפוחי עץ קלופים
  • 2 שמנת מתוקה 32%
הוראות הכנה:
  • 01.

    אופן ההכנה: קציפת שוקולד:

  • 02.

    יום לפני: מחממים בסיר קטן שמנת מתוקה, מכבים את האש וממיסים את השוקולד הלבן.

  • 03.

    מאחסנים במקרר ללילה.

  • 04.

    מוציאים מהמקרר ומקציפים. בצק:

  • 05.

    מעבדים את החומרים לבצק אחיד.

  • 06.

    מרדדים ומשטחים על תבנית משומנת.

  • 07.

    אופים ב-180 מעלות במשך 20 דקות. מלית תפוחים:

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 08.

    חותכים את התפוחים ומבשלים יחד עם הסוכר והמים במשך 10 דקות. גבינה:

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 09.

    מערבבים את הג'לטין עם חצי קופסת שמנת מתוקה ומשהים כ-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 10.

    מחממים במיקרו ב"פולסים" של 10 שניות עד שנמס.

  • 11.

    מקציפים שמנת מתוקה, מוסיפים את הגבינה הלבנה והג'לטין המומס. הרכבת העוגה:

  • 12.

    שמים את מלית התפוחים על הבצק האפוי.

  • 13.

    שופכים את הגבינה ומשטחים.

  • 14.

    מאחסנים במקרר כשלוש שעות.

  • 15.

    מורחים את קציפת השוקולד על העוגה ומאחסנים לעוד שעה במקרר.

הכנת? כאן מדרגים
(52)