מתכון לעוגת גבינה ביתית, קרמית, טעימה ומרשימה
מתכון מנצח לעוגת בגינה ביתית, קרמית, טעימה ומרשימה
- 180 גרם קמח ( כוס ורבע)
- 120 גרם חמאה קרה "תנובה"
- 100 גרם סוכר רגיל (1/2 כוס)
- קורט מלח
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 60 מ"ל שמנת מתוקה "השף הלבן" (1/4 כוס)
- 250 גר'םגבינת כנען ״השף הלבן"(1/2 אריזה )
- 250 גרם גבינה למריחה 9% תנובה (גביע)
- 100 מ"ל שמנת חמוצה אורגינל "תנובה" (1/2 גביע)
- 200 גרם אבקת סוכר
- 80 מ"ל חלב "תנובה"
- 3 ביצים מופרדות
- 10 גרם קמח (כף)
- 20 גרם סוכר ( כף)
- 1 כף תמצית וניל איכותית
- 400 מ"ל שמנת חמוצה אורגינל "תנובה"
- 20 גרם אבקת סוכר מנופה (כפות גדושות)
-
01.
הכנת הבצק:
-
02.
מכניסים למעבד מזון קמח + חמאה + סוכר + מלח ומעבדים עד לתערובת פירורית
-
03.
מוסיפים את תמצית הוניל והשמנת המתוקה
-
04.
מעבדים עד שנוצרת תערובת עם פירורים גדולים
-
05.
לא מאחדים את הבצק , משאירים את הבצק כפרורים ומקררים לפחות 40 דק' הכנת המלית :
-
06.
מפרידים את הביצים
-
07.
מכניסים למעבד המזון את הגבינות + שמנת חמוצה, החלמונים , אבקת הסוכר , תמצית הוניל , החלב והקמח ומערבבים עד לתערובת חלקה
-
08.
מקציפים את החלבונים + כף הסוכר , הקצפה רכה אך יציבה
-
09.
מאחדים בין תערובת הגבינה והחלבונים המוקצפים הרכבת העוגה:
-
10.
מסדרים תבנית 26 עם נייר אפייה
-
11.
מפזרים על התבנית את פירורי הבצק, מהדקים קלות ושופכים את תערובת הגבינה על פירורי הבצק. אין צורך לאפות את הבצק לפני
-
12.
אופים בחום של 170 מעלות כ- 40 דק', העוגה עולה ויורדת
-
13.
מקררים לחלוטין בטמפרטורת החדר הכנת הציפוי:
-
14.
מערבבים בעזרת מטרפה את השמנת החמוצה ואבקת הסוכר לתערובת חלקה ללא גושים
-
15.
מחממים את התנור במשך 10 דק' לחום של 200 מעלות
-
16.
בעזרת סכין חדה ניתן להעביר בדפנות התבנית לדחוס את שולי העוגה שנפלו (ע"מ ליישר את פני העוגה )
-
17.
שופכים את תעורבת השמנת על פני העוגה . מכבים את התנור. מכניסים את העוגה לתנור כבוי למשך 10 דק' בדיוק
-
18.
מקררים לפחות 5 שעות. עדיף לילה
-
19.
מקשטים בפירות העונה