עוגת גבינה ביתית, קרמית, טעימה ומרשימה | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה ביתית, קרמית, טעימה ומרשימה

מתכון מנצח לעוגת בגינה ביתית, קרמית, טעימה ומרשימה

מאת: בני חצבני
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה ביתית, קרמית, טעימה ומרשימה
המרכיבים ל12 מנות/ תבנית 26:
לתחתית :
  • 180 גרם קמח ( כוס ורבע)
  • 120 גרם חמאה קרה "תנובה"
  • 100 גרם סוכר רגיל (1/2 כוס)
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 60 מ"ל שמנת מתוקה "השף הלבן" (1/4 כוס)
למלית:
  • 250 גר'םגבינת כנען ״השף הלבן"(1/2 אריזה )
  • 250 גרם גבינה למריחה 9% תנובה (גביע)
  • 100 מ"ל שמנת חמוצה אורגינל "תנובה" (1/2 גביע)
  • 200 גרם אבקת סוכר
  • 80 מ"ל חלב "תנובה"
  • 3 ביצים מופרדות
  • 10 גרם קמח (כף)
  • 20 גרם סוכר ( כף)
  • 1 כף תמצית וניל איכותית
לציפוי:
  • 400 מ"ל שמנת חמוצה אורגינל "תנובה"
  • 20 גרם אבקת סוכר מנופה (כפות גדושות)
מרכיבים:
הוראות הכנה:
  • 01.

    הכנת הבצק:

  • 02.

    מכניסים למעבד מזון קמח + חמאה + סוכר + מלח ומעבדים עד לתערובת פירורית

  • 03.

    מוסיפים את תמצית הוניל והשמנת המתוקה

  • 04.

    מעבדים עד שנוצרת תערובת עם פירורים גדולים

  • 05.

    לא מאחדים את הבצק , משאירים את הבצק כפרורים ומקררים לפחות 40 דק' הכנת המלית :

  • 06.

    מפרידים את הביצים

  • 07.

    מכניסים למעבד המזון את הגבינות + שמנת חמוצה, החלמונים , אבקת הסוכר , תמצית הוניל , החלב והקמח ומערבבים עד לתערובת חלקה

  • 08.

    מקציפים את החלבונים + כף הסוכר , הקצפה רכה אך יציבה

  • 09.

    מאחדים בין תערובת הגבינה והחלבונים המוקצפים הרכבת העוגה:

  • 10.

    מסדרים תבנית 26 עם נייר אפייה

  • 11.

    מפזרים על התבנית את פירורי הבצק, מהדקים קלות ושופכים את תערובת הגבינה על פירורי הבצק. אין צורך לאפות את הבצק לפני

  • 12.

    אופים בחום של 170 מעלות כ- 40 דק', העוגה עולה ויורדת

  • 13.

    מקררים לחלוטין בטמפרטורת החדר הכנת הציפוי:

  • 14.

    מערבבים בעזרת מטרפה את השמנת החמוצה ואבקת הסוכר לתערובת חלקה ללא גושים

  • 15.

    מחממים את התנור במשך 10 דק' לחום של 200 מעלות

  • 16.

    בעזרת סכין חדה ניתן להעביר בדפנות התבנית לדחוס את שולי העוגה שנפלו (ע"מ ליישר את פני העוגה )

  • 17.

    שופכים את תעורבת השמנת על פני העוגה . מכבים את התנור. מכניסים את העוגה לתנור כבוי למשך 10 דק' בדיוק

  • 18.

    מקררים לפחות 5 שעות. עדיף לילה

  • 19.

    מקשטים בפירות העונה

הכנת? כאן מדרגים
(94)