מתכון עוגת גבינה זברה חגיגית במיוחד לחג השבועות | השף הלבן

עוגת גבינה זברה

אין כמו עוגת גבינה אפויה בשבועות, במיוחד אם היא מרשימה! קבלו מתכון קליל במיוחד לעוגת גבינה אפויה עם אפקט "זברה" שכיף להכין

מאת: מיכל לוי אלחלל
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגת גבינה זברה
צילום: מיכל לוי אלחלל עיצוב: מיכל לוי אלחלל
המרכיבים לעוגה אחת:
לבלילה:
  • 2 גביעי (500 מ"ל) גבינת מסקרפונה "COLLECTION"
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% תנובה
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 15% תנובה
  • 1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
  • 3 ביצים
  • גרידה מלימון אחד
  • 1 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
לאפקט הזברה:
  • 3 כפות (30 גרם) קמח
  • 3 כפות (30 גרם) קקאו
גודל תבנית: תבנית עגולה קפיצית בקוטר 24 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור לחום של 150 מעלות.

  • 02.

    לתערובת הגבינה: מערבבים גבינת מסקרפונה וסוכר עם מטרפה עד שהיא מתרככת, מוסיפים אליה גבינה לבנה ושמנת חמוצה ומערבבים. מוסיפים אינסטסנט פודינג וניל, ביצים ומערבבים במשך דקה. לבסוף מוסיפים גרידת לימון ושמנת מתוקה ומערבבים.

  • 03.

    מחלקים את הבלילה לשתי קערות. לאחת מוסיפים קמח ומערבבים ולשנייה מוסיפים קקאו ומערבבים.

  • 04.

    לאפקט הזברה: יוצקים למרכז התבנית 2 כפות מכל צבע. מתחילים מהמסה הכהה וממשיכים עד ששתי המסות נגמרות וממלאות את התבנית. חשוב להזיז כמה כמה שפחות את התבנית.

  • 05.

    אופים את העוגה כשעה או עד שהעוגה מתייצבת לגמרי במרכז. משאירים את העוגה לצינון בתנור כחצי שעה. מעבירים למקרר לצינון של שעתים לפחות לפני ההגשה. בחיתוך מתגלה אפקט הזברה.

הכנת? כאן מדרגים
(16)