מתכון לעוגת גבינה אפויה מעולה שתמיד מפתיעה לטובה | השף הלבן

עוגת גבינה אפויה

מתכון לעוגת גבינה אפויה קלאסית, חגיגית וקלה להכנה עם פירות יער. כל האורחים יתלהבו ממנה! מתאימה לשבועות, לבוקר שבת ולקינוח בארוחות חגיגיות

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל10-12 חתיכות:
  • 5 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 750 גרם גבינה לבנה 5% תנובה
  • 225 גרם גבינת נפוליאון 25% בטעם טבעי
  • 3 כפות קורנפלור
  • 2 כפות קמח
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
לציפוי:
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
לקישוט:
  • פירות יער טריים
גודל תבנית: תבנית מלבנית בינונית
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים את התנור לחום של 140 מעלות.

  • 02.

    בעזרת מטרפה מערבבים בקערה את הביצים, הסוכר ותמצית הוניל.

  • 03.

    מוסיפים את הגבינות לתערובת וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 04.

    מערבבים בקערית את הקמח, הקורנפלור ואבקת הפודינג ומוסיפים לבלילת העוגה. טורפים עד לקבלת תערובת חלקה.

  • 05.

    מעבירים את הבלילה לתבנית מלבנית בינונית.

  • 06.

    אופים את העוגה במשך שעה.

  • 07.

    מצננים את העוגה כחצי שעה בטמפרטורת החדר ובמשך שעה נוספת במקרר.

  • 08.

    מקציפים את השמנת המתוקה לקרם יציב ומצפים בו את העוגה.

  • 09.

    מקשטים עם פירות יער, פורסים לקוביות ומגישים.

  • 10.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(16)