עוגת גבינה אפויה קלה - מתכון קליל לעוגה נהדרת | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה אפויה קלה

קבלו מתכון קליל לעוגת גבינה אפויה קלאסית שכל האורחים ייזכרו

מאת: נרקיס גולבנדי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה אפויה קלה
המרכיבים ל10 מנות / תבנית בגודל 26 ס״מ:
לבסיס:
  • 150 גרם ביסקוויטים טחונים לפירורים
  • 100 גרם חמאה מומסת
למלית:
  • 750 גרם גבינה לבנה (אפשר 5%)
  • 1 גביע שמנת
  • 1/4 כוס קמח
  • 1/4 כוס קורנפלור
  • 3 ביצים מופרדות
  • 1 כוס סוכר
לציפוי:
  • 2 גביעי שמנת
  • 2 כפות סוכר
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים את התנור ל- 180 מעלות

  • 02.

    לבסיס העוגה: מערבבים פירורי ביסקוויטים וחמאה לתערובת אחידה ומשטחים את התערובת בתבנית ומהדקים אותה.

  • 03.

    למלית: מערבבים גבינה, שמנת, קמח, קורנפלור, חלמונים וחצי כוס סוכר בקערה גדולה עד לקבלת תערובת חלקה.

  • 04.

    מקציפים חלבונים עם יתרת (חצי השני) של הסוכר לקצף יציב ומקפלים בעדינות לתוך תערובת הגבינה. יוצקים על בסיס ומיישרים.

  • 05.

    אופים כשעה, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה.

  • 06.

    מוציאים את העוגה ומצננים אותה כ-10 דקות, עד שהעוגה חוזרת לגובהה המקורי. עדיין לא מכבים את התנור.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

    מצפים את העוגה ואופים שוב: מערבבים שמנת עם סוכר בקערה. יוצקים על העוגה ומחליקים.

  • 08.

    אופים כ-10 דקות,עד שהציפוי יציב ומצננים היטב.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 09.

    מומלץ לכסות את העוגה בניילון נצמד ולהעביר למקרר ללילה שלם.

הכנת? כאן מדרגים
(819)