עוגה בחושה הפוכה עם אננס ולימונצ'לו
עוגה בחושה מיוחד וביתית, רכה, קלה להכנה עם טעמים רעננים עם טעמים של אננס ולימון שתשדרג לכם את הקיץ
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
עיצוב: נעמה רן
המרכיבים ל12:
מרכיבים:
- 1 שקית אננס "סנפרוסט", מופשר ומסונן
- 100 גרם חמאה מומסת
- 1/4 כוס שמן
- 1/2 כוס יוגורט תנובה
- 4 כפות לימונצ'לו
- 1 כף גרידת קליפת לימון
- 3 ביצים
- קורט מלח
- 1 כוס סוכר
- 1/4 2 כוסות קמח תופח
להגשה: אבקת סוכר
גודל תבנית: תבנית עגולה 26-28
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנה:
-
02.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית. מחלקים את שקית האננס לשני חצאים - ממיינים את האננס כך שבאחד החצאים יהיו החתיכות היפות יותר.
-
03.
שמים במעבד מזון את חלק האננס הפחות יפה יחד עם יתר המרכיבים למעט הקמח ומעבדים לבלילה אחידה (האננס לא חייב להיות טחון לגמרי). מוסיפים קמח ומעבדים לעיסה אחידה.
-
04.
מסדרים את החתיכות היפות של האננס על בסיס התבנית המשומנת ויוצקים עליהם את עיסת העוגה. אופים כ-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים.
טיימר מופעל
-
05.
להגשה הופכים את העוגה ובוזקים מעט אבקת סוכר.
הכנת? כאן מדרגים