סופלה שוקולד שכולם אוהבים
מחפשים מתכון לקינוח מהיר, טעים וקל להכנה? מתכון סופלה שוקולד שכולם אוהבים בפחות מחצי שעה של עבודה. מושלם לאירוח ובסיום כל ארוחה!
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל12 מנות:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 2/3 כוס (150 מ"ל) שמנת מתוקה של השף הלבן
- 2/3 כוס (150 מ"ל) חלב
- 2 ביצים
- 200 גרם ביסקויטים פתי-בר
למלית:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 50 מ"ל שמנת מתוקה של השף הלבן
הוראות הכנה:
-
01.
למלית: שוברים את השוקולד לקוביות קטנות וממיסים במיקרוגל כחצי דקה. מוסיפים את השמנת ומערבבים עד שכל הגושים ייעלמו. משהים לצינון בטמפרטורת החדר .
-
02.
לעוגה: שמים את השוקולד, השמנת והחלב בסיר בינוני ומחממים עד שהשוקולד יימס והתערובת תיהיה אחידה. מסירים מהאש. מוסיפים את הביצים ופירורי הביסקויטים ומערבבים היטב.
-
03.
מכסים את הסיר בנילון ניצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.
-
04.
משמנים תבניות סופלה אישיות או תבניות מאפינס. ממלאים בעיסה עד למחצית מגובה הדופן, ושמים במרכזה של כל מנה כפית גדושה מהמלית. מכסים בעוד כף של העיסה ואופים במשך 30-20 דקות על חום בינוני של 150 מעלות.
טיימר מופעל
-
05.
מקררים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר ומגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים