מילפיי קרם גבינה־וניל | השף הלבן

מילפיי קרם גבינה־וניל

קרם גבינת וניל מתקתק, מזולף על עלעלי בצק שחומים ופריכים שמכינים בטכניקה מיוחדת של אפייה עם אבקת סוכר

מאת: חוברת שבועות תנובה 2017
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
מילפיי קרם גבינה־וניל
המרכיבים ל6:
  • 1 חבילה ( 600 גרם) בצק עלים על בסיס חמאה של מעדנות, מופשר לפי ההוראות על האריזה
  • 100 גרם אבקת סוכר
לקרם הגבינה־וניל:
  • 1 גביע ( 250 גרם) גבינה לבנה תנובה 5% או 9% שומן
  • 3 כפות גבינת שמנת נפוליאון 16% שומן בטעם טבעי
  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32% שומן השף הלבן
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים את התנור ל־ 190 מעלות.

  • 02.

    חותכים את בצק העלים ל־ 18 ריבועים בגודל 10x10 ס”מ.

  • 03.

    מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים עליו קצת פחות ממחצית אבקת הסוכר. מניחים עליה את ריבועי הבצק ומפזרים עליהם את רוב אבקת הסוכר שנותרה (שומרים קצת בצד, לקישוט). מכסים בנייר אפייה ומניחים עליו תבנית (היא תשמש משקולת, כדי שהבצק לא יתפח ויהפוך לפריך). אופים 12 דקות, מסירים את התבנית העליונה ובודקים את מצב הבצק – אם הוא עדיין לא פריך ושחום, מניחים אותה בחזרה ואופים עוד כמה דקות. מוציאים את הריבועים מהתבנית ומצננים על רשת, כדי לשמור על פריכותם.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 04.

    מכינים את קרם הגבינה־וניל: מערבבים בקערית את הגבינה הלבנה וגבינת השמנת. מקציפים את השמנת עם הסוכר והווניל. מוסיפים שליש מהקצפת לתערובת הגבינות ומערבבים בעדינות, כדי שלא לפגוע בנפח של הקצפת. מוסיפים את שאר הקצפת ומערבבים שוב בעדינות, רק עד שמתקבל קרם אחיד. מעבירים לשק זילוף.

  • 05.

    לפני ההגשה מניחים ריבוע בצק על צלחת הגשה ומזלפים עליו טיפות של קרם. מניחים מעל ריבוע נוסף, מזלפים גם עליו קרם ומסיימים בריבוע שלישי. מפזרים אבקת סוכר ומגישים מיד, אפשר בליווי פרי טרי.

הכנת? כאן מדרגים
(0)