טורט תמרים, שקדים ושוקולד | השף הלבן

טורט תמרים, שקדים ושוקולד

עוגה חגיגית נהדרת, שמתאימה גם לנמנעים מגלוטן. מקצפת חלבונים, שקדים, תמרים ושוקולד בציפוי קרם מסקרפונה ותמרים.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
טורט תמרים, שקדים ושוקולד
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל8:
  • 3 חלבונים מביצים גדולות
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר
  • ¼ כפית קינמון טחון
  • 80 גרם שקדים מולבנים פרוסים קצוצים דק
  • 6 תמרים מגולענים קצוצים דק (רצוי מזן אמרי, היבש יותר)
  • 100 גרם שוקולד מריר מרוסק לפירורים עדינים או מגורר
לציפוי:
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה קולקשן בטמפרטורת החדר
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 2 כפות גדושות ממרח תמרים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כוס (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 50 גרם שוקולד מריר משובח מגורר
  • 20 גרם שקדים מולבנים פרוסים קלויים (קולים במחבת יבשה)
גודל תבנית: תבנית בקוטר 22 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

    משמנים תבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ, ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות בחום עליון־תחתון, 150 מעלות בתוכנית טורבו).

  • 02.

    מקציפים את החלבונים לקצף רך. מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים היטב אחרי כל הוספה. מקציפים 4-3 דקות נוספות, עד שכל הסוכר נמס והקצף נוקשה מאוד ומבריק. זורים למעלה קינמון, שקדים, תמרים ושוקולד, ומקפלים אותם לתוך הקצף. מעבירים את התערובת לתבנית המוכנה ומחליקים את פניה. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 40 דקות או עד שהמקצפת יציבה למגע. מצננים בתבנית.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מערבלים את המסקרפונה עם 5 כפות אבקת סוכר, ממרח תמרים ותמצית וניל לקרם חלק. מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר הנותרת. מקפלים את הקצפת לתוך קרם המסקרפונה.

  • 04.

    משחררים את העוגה מהתבנית, מסירים את הנייר בזהירות והופכים את העוגה על מגש. מורחים על העוגה את קרם המסקרפונה, זורים שוקולד מגורר ומעטרים בפרוסות שקדים. מאחסנים במקרר.

הכנת? כאן מדרגים
(0)