פילה לברק וברוקולי על מצע פירה אפונה | השף הלבן

פילה לברק וברוקולי על מצע פירה אפונה

מנה מרשימה ומזינה, שכוללת דג וירקות ירוקים שמלאים בוויטמינים שאתם צריכים ומכינים בחצי שעה

מאת: סנפרוסט ואתר וואלה
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
פילה לברק וברוקולי על מצע פירה אפונה
צילום: אפיק גבאי
המרכיבים ל4:
  • 1 שקית (600 גרם) אפונה עדינה מוקפאת, סנפרוסט
  • 400 גרם מיני ברוקולי / ברוקולי מוקפא, סנפרוסט
  • 4 יח' פילה לברק עם עור ללא עצמות, דגי תנובה
  • עלים מ-5 גבעולי נענע
  • 2 שיני שום, שלמות
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 4 רבעי לימון
הוראות הכנה:
  • 01.

    מבשלים את האפונה, השום והנענע בסיר עם מים שהורתחו והומלחו כ-10 דקות, מסננים, מחזירים לסיר ושומרים את מי הבישול. מוסיפים כוס מי בישול לסיר וטוחנים עם מעבד מזון ידני. על מנת לייצב את המרקם שיהיה לטעמכם הוסיפו עוד מי בישול בהדרגה עד לקבלת המרקם הרצוי. מתבלים במלח.

  • 02.

    מחממים כף שמן זית במחבת טפלון, מניחים את הדגים עם העור כלפי מטה, מתבלים את הצד העליון במלח ופלפל ומטגנים כ4 דקות, ומטגנים כ-2 דקות.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 03.

    מוסיפים כף שמן ואת הברוקולי לאותה מחבת, ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    מניחים מהפירה במרכז הצלחת, עליו מניחים את הדג ומפזרים את הברוקולי. מגישים עם רבעי הלימון.

הכנת? כאן מדרגים
(0)