מתכון למרק ברוקולי, אפונה ושקדים טבעוני | השף הלבן

מרק ברוקולי, אפונה ושקדים טבעוני

בחג הזה נהנים ממרק טבעוני ירוק עשיר בדברים טובים

מאת: חגי לפלר
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
צילום: אמיר מנחם עיצוב: נעה קנריק
  • כף ג'ינג'ר מגורד
  • 2 כוסות משקה שקדים תנובה
  • כוס מים
  • 2 כפות שמן זית
  • חופן שקדים מולבנים
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח פלפל
  • ראש ברוקולי בינוני– מפורק לפרחים
  • 3 כוסות אפונה ירוקה קפואה "סנפרוסט"
  • שורש פטרוזיליה קלוף ופרוס לפרוסות
  • 5 גבעולים של סלרי קצוץ
  • צרור קטן של עלי בזיליקום
  • צרור קטן של עלי כוסברה
  • 5 שיני שום כתושות
הוראות הכנה:
  • 01.

    בסיר גדול מטגנים את הג'ינג'ר והשום בשמן הזית כ -2-3 דקות על אש נמוכה

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    מוסיפים את שאר הרכיבים לסיר ומטגנים כ 10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מוציאים 3/4 מתכולת הסיר למעבד מזון ומוסיפים את 2 כוסות משקה השקדים

  • 04.

    טוחנים היטב, משיבים לסיר, מוסיפים כוס מים ומבשלים על אש נמוכה כ חצי שעה.

  • 05.

    לפני ההגשה קולים על מחבת את השקדים מגישים כל מנה עם מעט שקדים קלויים, עלי כוסברה ובזיליקום

הכנת? כאן מדרגים
(6)