ממתק מצה, עם אגוזים בטופי-קרמל ושוקולד | השף הלבן

ממתק מצה עם אגוזים בטופי-קרמל ושוקולד

ממתק ביתי שימתיק לכם את החג. אפשר לארוז יפה ולהביא מתנה

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
ממתק מצה עם אגוזים בטופי-קרמל ושוקולד
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל8:
3 מצות
1/2 כוס אגוזים קצוצים גס מכל סוג
  • 100 גרם שוקולד מריר מומס
לטופי קרמל:
  • 1 כוס סוכר
  • קורט מלח
1/3 כוס קרם קוקוס או שמנת מתוקה 38% "השף הלבן" (למתכון חלבי), חמימה
  • לציפוי: שבבי קוקוס, סוכריות צבעוניות, חמוציות, פיסטוק קצוץ, שוקולד לבן קצוץ, פולי קפה מרוסקים
הוראות הכנה:
  • 01.

    מניחים את המצות על משטח עבודה. שמים בסיר סוכר ומלח ומחממים על להבה קטנה 6-7 דקות עד שמתקבל קרמל. מסירים מהאש ומוסיפים (בזהירות. להרחיק ילדים) את השמנת תוך כדי טריפה. מחזירים לאש וטורפים עד שמתקבל קרם אחיד.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 02.

    יוצקים את הקרמל החם על המצות ומורחים שכבה אחידה. בזריזות, לפני שיתקשה מפזרים אגוזים ומהדקים לקרמל. מצננים.

  • 03.

    מזלפים שוקולד מומס, מצננים ושוברים לחתיכות. שומרים בקופסא אטומה במקרר.

הכנת? כאן מדרגים
(0)