ממתק מצה עם אגוזים בטופי-קרמל ושוקולד
ממתק ביתי שימתיק לכם את החג. אפשר לארוז יפה ולהביא מתנה
פרווה
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
בינוני
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל8:
3 מצות
1/2 כוס אגוזים קצוצים גס מכל סוג
- 100 גרם שוקולד מריר מומס
לטופי קרמל:
- 1 כוס סוכר
- קורט מלח
1/3 כוס קרם קוקוס או שמנת מתוקה 38% "השף הלבן" (למתכון חלבי), חמימה
- לציפוי: שבבי קוקוס, סוכריות צבעוניות, חמוציות, פיסטוק קצוץ, שוקולד לבן קצוץ, פולי קפה מרוסקים
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים את המצות על משטח עבודה. שמים בסיר סוכר ומלח ומחממים על להבה קטנה 6-7 דקות עד שמתקבל קרמל. מסירים מהאש ומוסיפים (בזהירות. להרחיק ילדים) את השמנת תוך כדי טריפה. מחזירים לאש וטורפים עד שמתקבל קרם אחיד.
טיימר מופעל
-
02.
יוצקים את הקרמל החם על המצות ומורחים שכבה אחידה. בזריזות, לפני שיתקשה מפזרים אגוזים ומהדקים לקרמל. מצננים.
-
03.
מזלפים שוקולד מומס, מצננים ושוברים לחתיכות. שומרים בקופסא אטומה במקרר.
הכנת? כאן מדרגים