מתכון חטיפי גבינה פריכים בשני מילויים | השף הלבן

חטיפי גבינה פריכים בשני מילויים

חטיפי בצק בשני טעמים. נהדרים לאירוח ומתאימים להכנה מראש.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
חטיפי גבינה פריכים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל60:
  • 1/2 חבילה (450 גרם) בצק פריך מלוח "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
  • 1 חלמון ביצה
  • קורט מלח
  • גרגרי שומשום וקורנית (טימין) מיובשת
  • 2 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן"
מילוי 1:
  • 4 כפות מחוקות ממרח זיתים ירוקים
  • 50 גרם פתיתי עמק "תנובה"
  • 25 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
מילוי 2:
  • 75 גרם גבינה בולגרית "פיראוס" 24% מגוררת גס
  • 75 גרם פתיתי עמק "תנובה"
  • כ־¼ כפית קורנית (טימין) מיובשת
הוראות הכנה:
  • 01.

    פותחים את גליל הבצק על משטח העבודה על יריעת הניילון, וחותכים את הבצק (עם הניילון) לשני חלקים שווים.

  • 02.

    מילוי 1: מרדדים חלק אחד (על הניילון) למלבן שמידותיו 25x30 ס"מ, וחותכים באמצע לשני מלבנים של 25x15 ס"מ. מורחים על מלבן ב־2 כפות ממרח זיתים - משאירים 3 ס"מ נקיים לאורך הצלע הארוכה של המלבן. מפזרים על כל מלבן חצי מכמות פתיתי העמק וחצי מכמות פתיתי הפרמזן. מברישים את השולים הנקיים במעט מים. נעזרים בניילון כדי לגלגל כל אחד ממלבני הבצק מהצלע המרוחה במילוי לעבר הצלע המוברשת במים. מהדקים קלות, צובטים את הקצוות כדי לסגור אותם, ומעבירים את שתי הגלילות לתבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה.מילוי 2: מרדדים, חותכים וממלאים את חלק הבצק השני - מפזרים על כל מלבן חצי מכמות הגבינה הבולגרית וחצי מכמות פתיתי העמק ובוזקים מעט קורנית מיובשת. מעבירים את הגלילות לתבנית.

  • 03.

    טורפים את החלמון עם כפית מים וקורט מלח. מברישים את כל הגלילות בחלמון הטרוף. מעטרים את גלילות הבולגרית במעט קורנית מיובשת ובפתיתי פרמזן ואת גלילות ממרח הזיתים בשומשום ובפתיתי פרמזן. בסכין חדה חותכים כל גלילה ל־15 פרוסות - משאירים את הפרוסות צמודות זו לזו.

  • 04.

    אופים במדף האמצעי של תנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו) במשך 40-35 דקות, עד שחלקן העליון של הגלילות מקבל גוון חום־זהוב עמוק ותחתיתן משחימה (מרימים במרית ובודקים). מצננים 5 דקות וחותכים לפרוסות בסכין חדה. משהים לצינון מלא. אורזים בקופסה אטומה. החטיפים נשמרים 4-3 ימים - בקיץ רצוי לאחסן במקרר.

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)