בורי ברוטב קארי הודי | השף הלבן

בורי ברוטב קארי הודי

רעיון נפלא לארוחה דגים מהירה וטעימה

מאת: עוז תלם עבור אתר "וואלה"
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
בורי ברוטב קארי הודי
צילום: אפיק גבאי עיצוב: טליה הדר
המרכיבים ל4-5:
  • 1-2 פלפלים חריפים מיובשים
  • כפית שטוחה זרעי חרדל
  • 2-3 עלי דפנה
  • 1/2 כפית זרעי כמון
  • ½ כפית זרעי כוסברה
  • תבלינים טחונים:
  • 1 כפית אבקת קארי
  • 1 כפית בהרט
  • ½ כפית כורכום
להגשה:
  • חופן עלי כוסברה, קוצצים גס, להגשה אורז לבן
  • 4-5 יחידות פילה בורי (800-1000 גרם) "דגי תנובה", קפואות (להשיג במקפיאי רשתות השיווק)
לרוטב:
  • 2 כפות שמן קוקוס (או שמן קנולה)
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
  • 5-6 שיני שום, חתוכות לפרוסות דקות
  • חתיכה קטנה (בערך 3 ס"מ) שורש ג'ינג'ר, קלופה וקצוצה היטב
  • 1 פלפל ירוק חריף, חתוכים לטבעות דקות
  • 2 עגבניות, מגוררות על פומפיה
  • גרידה מלימון אחד
  • 1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס
  • 1 כוס מים
  • מלח, לפי הטעם
  • חופן עלי כוסברה, קצוצים גס, להגשה
תבלינים שלמים:
הוראות הכנה:
  • 01.

     

  • 02.

    מחממים את שמן הקוקוס בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הבצל, הג'ינג'ר, השום והפלפל החריף ומטגנים מעל להבה בינונית גבוהה כדקה.

  • 03.

         מוסיפים את התבלינים השלמים וממשיכים לטגן 2-3 דקות נוספות, עד שהירקות נראים שקופים וריח התבלינים מורגש בחדר.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

        בשלב זה מוסיפים את התבלינים הטחונים ומטגנים דקה נוספת

  • 05.

         מערבבים פנימה את העגבניות המגוררות, קרם הקוקוס והמים. מתבלים במלח ומביאים לרתיחה.

  • 06.

        מכניסים לרוטב הקוקוס והתבלינים את הפילה דג ואת גרידת הלימון ומבשלים יחד 15-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 07.

        לפני ההגשה טועמים, מתקנים תיבול ומגישים יחד עם אורז וכוסברה טרייה (או בצל ירוק למי שלא אוהב).

הכנת? כאן מדרגים
(1)