מתכון סלט חומוס ותרד טורקי על יוגורט בטעם עירית | השף הלבן

סלט חומוס ותרד טורקי על יוגורט בטעם עירית

סלט קליל ועשיר בטעמים, מושלם כמנה עיקרית או כתוספת לצדה.

מאת: שפית ליטל ארזי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
סלט חומוס ותרד טורקי על יוגורט בטעם עירית
צילום: שפית ליטל ארזי עיצוב: שפית ליטל ארזי
המרכיבים למנות:
  • 340 גרם חומוס "סנפרוסט" מבושל לפי הוראות יצרן
  • 6 עגבניות מיובשות "אוליביה" חתוכות קטן
  • 10 עגבניות שרי חצויות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף זעתר יבש
  • 1/4 כוס עירית קצוצה
  • מלח
  • 100 גרם עלי תרד טורקי
  • 2 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • גרידה מ-1/2 לימון
  • 2 חלמונים של ביצה קשה
מצרכים ליוגורט עירית:
  • 200 גרם גבינה לבנה 5% "תנובה"
  • 50 גרם יוגורט תנובה
  • 1/4 כוס עירית קצוצה
  • פלפל
הוראות הכנה:
  • 01.

    להכנת היוגורט עירית: מערבבים את כל המרכיבים בעזרת בלנדר ידני.

  • 02.

    להכנת התרד: מחממים מחבת לחום גבוה, מוסיפים 2 כפות שמן זית וחצי מכמות התרד ומערבבים. מוציאים מהמחבת למסננת וחוזרים על התהליך שוב עם מחצית הכמות השנייה. מצננים מעט. קוצצים גס.

  • 03.

    מערבבים בקערה את החומוס, עגבניות, תרד, עירית, שמן-זית, זעתר, מלח ופלפל.

  • 04.

    להרכבת המנה: מניחים על צלחת הגשה את היוגורט, מעל מניחים את הסלט ומקשטים בפרמז'ן מגורד וגרידת לימון. מפוררים את החלמונים ביד, ומפזרים מעל.

הכנת? כאן מדרגים
(250)