סלט בטטה, פטה וכוסמת ירוקה - סלט בשילוב מנצח | השף הלבן

סלט בטטה, פטה וכוסמת ירוקה

אם עוד לא הכרתם את הכוסמת הירוקה, הסלט הזה של דור משה יגרום לכם להתאהב בה! סלט נהדר ומלא בחלבון, מינרלים וברזל ובעל טעם עדין במיוחד בזכות הכוסמת

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
סלט בטטה, פטה וכוסמת ירוקה
צילום: דור משה עיצוב: דור משה
המרכיבים ל4-5:
לסלט:
  • 2 כפיות שמן זית
  • 1 כוס כוסמת ירוקה
  • 2.5 כוסות מים רותחים
  • ½ כפית מלח
  • 2 בטטות גדולות מקולפות וחתוכות לקוביות
  • 5 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • 100 גרם עלי בייבי שטופים
  • 1 חבילה פתיתי פטה "פיראוס"
לרוטב:
  • 4 כפות שמן זית
  • מיץ מלימון קטן
  • 2 כפות דבש
הוראות הכנה:
  • 01.

    לבישול הכוסמת, מחממים בסיר את שמן הזית ומוסיפים את הכוסמת הירוקה. מבשלים במשך 2 דקות תוך כדי ערבוב ומוסיפים את המים הרותחים והמלח. מבשלים במשך רבע שעה עם מכסה סגור. מערבבים היטב, מכסים ולאחר עשר דקות מערבבים פעם נוספת. מצננים. 

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 02.

    מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומפזרים את קוביות הבטטה. מזלפים מעל את שמן הזית, מלח ופלפל ואופים כ-25 דקות, עד שהבטטות אפויות לחלוטין. מצננים את הבטטות לטמפ' החדר.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 03.

    להכנת הרוטב, מערבבים היטב את השמן, מיץ הלימון והדבש.

  • 04.

    בקערה גדולה מערבבים את הכוסמת, הבטטה, עלי הבייבי ופתיתי הפטה הגבינה. מוסיפים את הרוטב, מערבבים היטב ובמידת הצורך מוסיפים מעט מלח.

הכנת? כאן מדרגים
(1)