חורטה - סלט עלים ירוקים מבושלים מוגש עם בולגרית מעודנת | השף הלבן

חורטה – סלט עלים ירוקים מבושלים מוגש עם בולגרית מעודנת

תוספת או מנה קלה, מושלמת באביב כשיש שפע של ירוקים מכל הסוגים

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
חורטה - סלט עלים ירוקים מבושלים מוגש עם בולגרית מעודנת
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן
המרכיבים ל2-4:
  • 1/2 ק"ג עלים ירוקים - תרד, מנגולד, קייל, בצל ירוק, חסה, רוקט, עלי סלרי, נקיים
  • 1/3 כוס מיץ לימון
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • להגשה: שמן זית, גבינה בולגרית מעודנת 16% "פיראוס"
הוראות הכנה:
  • 01.

    מרתיחים מים בסיר פסטה (סיר כפול עם מסננת) או בסיר רגיל. כשהמים רותחים מכניסים לסיר את העלים ל 2-3 דקות עד שצבעם ירוק כהה והם מתרככים. מסננים היטב ומעבירים לצלחת הגשה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    מזלפים מיץ לימון שמן זית, בוזקים מלח ומערבבים. מגישים עם זילוף שמן זית ובולגרית מעודנת כתוספת או עם לחם.

הכנת? כאן מדרגים
(5)