מתכון פסטה כרובית ועגבניות | השף הלבן

פסטה כרובית ועגבניות

פסטה טעימה עם אורגנו, שמן זית וכרובית.

מאת: דנית סלומון
עד 10 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
פסטה כרובית ועגבניות
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל6 מנות:
  • 300 גרם מיני כרובית מופשרת למחצה "סנפרוסט"
  • 500 גרם עגבניות שרי חצויות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות ריחן טרי קצוץ
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • קורט פתיתי צ'ילי (הכמות המדויקת תלויה במידת החריפות הרצויה)
  • 250 גרם פסטה סלילים (או פסטה קצרה אחרת) מקמח מלא
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל
  • ½ כוס פירורי פנקו מטוגנים עד הזהבה בכף שמן זית
הוראות הכנה:
  • 01.

    מוציאים את הכרובית מהמקפיא, מעבירים לקערה ומשהים להפשרה בטמפרטורת החדר. בקערה שנייה מערבבים יחד עגבניות, שום, 1 כף ריחן, אורגנו, בלסמי ופתיתי צ'ילי.

  • 02.

    מרתיחים מי מלח בסיר גדול ומבשלים את הפסטה לדרגת אל־דנטה.

  • 03.

    מחממים את שמן הזית במחבת גדולה או בסוטז מעל להבה גבוהה. מוסיפים את הכרובית ומטגנים תוך ערבוב עד שהכרובית מתחילה להזהיב. מוסיפים את התכולה של קערת העגבניות, ומבשלים תוך ערבוב במשך 4-3 דקות עד שהעגבניות מתחילות להתרכך ולהפריש מיץ אבל עדיין שומרות על צורתן. מתבלים במלח ובפלפל.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    מסננים את הפסטה ומוסיפים אותה למחבת יחד עם 4-3 כפות ממי הבישול. מערבבים ומבשלים במשך 3-2 דקות כדי להניח לפסטה לספוג את מיצי הירקות. טועמים ומתקנים את התיבול.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 05.

    מעבירים את הפסטה לכלי הגשה, זורים עליה את הריחן הנותר ואת פירורי הלחם המוזהבים. מגישים מיד. טיפ: לגרסה חלבית אפשר להזהיב את פירורי הלחם ב־15 גרם חמאה ואפשר להוסיף להם - או להחליף אותם - בגבינה מגוררת.

הכנת? כאן מדרגים
(35)