עוגיות אנרגיה מופחתות סוכר ועשירות בסיבים ובחלבון | השף הלבן

עוגיות אנרגיה מופחתות סוכר ועשירות בסיבים ובחלבון

עוגיות פריכות טעימות מאוד בניחוח קינמון. המלצה: ארזו צמד (רק צמד, כדי לא להתפתות ליותר) לקפה בעבודה.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגיות אנרגיה מופחתות סוכר ועשירות בסיבים ובחלבון
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל32 יחידות:
  • ¾1 כוסות (150 גרם) פתיתי שיבולת שועל (קוואקר מהסוג הפשוט לא להכנה מהירה)
  • 1 כוס (125 גרם) קמח כוסמין מלא
  • ¼ כפית מלח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כפית קינמון טחון
  • ½ כוס ממתיק "כמו סוכר"
  • 1 כפית ממתיק "סוכרה דיאט"
  • 1 כף סובין שיבולת שועל
  • 100 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר - חתוכה לקוביות קטנות
  • ¼ כוס (60 מ"ל) סילאן תמרים 100% טבעי
  • 2 ביצים גדולות טרופות
  • 25 גרם אגוזי קשיו או אגוזי מלך קצוצים דק
  • 100 גרם גרעיני חמנייה קלופים
  • ⅓ כוס (50 גרם) שוקולד־צ'יפס 60% לפחות (לתוספת פינוק. לא הכרחי)
גודל תבנית: תבנית מלבנית 25x38 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו). משמנים תבנית מלבנית 25x38 ס"מ (או תבנית אחרת ששטחה דומה), ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה בנייר אפייה.

  • 02.

    במעבד המזון טוחנים את פתיתי שיבולת השועל עם קמח הכוסמין לתערובת אבקתית. מוסיפים מלח, אבקת אפייה, קינמון, ממתיקים וסובין, ומפעילים בפולסים כדי לערבב יחד את כל המצרכים. מוסיפים חמאה ומעבדים לתערובת פירורית עדינה. מוסיפים סילאן וביצים ומעבדים לבצק אחיד. מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים אגוזים, גרעיני חמנייה ושוקולד־צ'יפס ומערבבים במזלג.

  • 03.

    משטחים את תערובת העוגיות על תחתית התבנית בשכבה בעובי אחיד. בסכין חדה חותכים את הבצק ל־32 מרובעים. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 25 דקות, עד שהבצק זהוב ונוקשה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 04.

    מוציאים את התבנית מהתנור, ומנמיכים את חום התנור ל־130/140 מעלות. מפרידים בין העוגיות בסכין חדה. מחזירים את התבנית ל־15 דקות ייבוש בתנור. מוציאים מהתנור ומצננים בתבנית. מאחסנים בקופסה בעלת מכסה אטום.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)