כרובית צלוייה ממולאת בגבינה צהובה – מתכון טרנדי | השף הלבן

כרובית צלוייה ממולאת בגבינה צהובה

אודי ברקן ואושר אידלמן עם מתכון טרנדי לוהט לכרובית שלמה צלוייה עם פרוסות גבינת גלבוע ומילוי עשבי תיבול ארומטי המסתתרים בתוכה

מאת: אודי ברקן ואושר אידלמן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
כרובית צלוייה ממולאת בגבינה צהובה
צילום: אודי דגן עיצוב: חמוטל יעקובוביץ'
המרכיבים ל3-4:
  • 1 ראש כרובית
  • מעט שמן זית לציפוי
למילוי עשבי התיבול:
  • צרור פטרוזיליה
  • 3 שיני שום קלופות
  • 2 כפות גרעיני חמניה
  • מלח
  • מיץ וקליפת לימון מגוררת מלימון אחד
  • 1/2 כפית דבש
  • כפית מלח וכפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
למילוי:
  • 4 פרוסות גבינת גלבוע 22% שומן
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל250 מעלות על מצב טורבו.

  • 02.

    חותכים את בסיס הכרובית כך שתעמוד יציב – שומרים על העלים והתפרחת.

  • 03.

    לסיר שיכול להכיל את הכרובית בנוחות, מוסיפים מים לגובה של כ-4 ס"מ ומביאים לרתיחה.

  • 04.

    מכניסים את הכרובית, סוגרים את מכסה הסיר ומאדים מעל להבה בינונית-גבוהה כ-8 דקות. 

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 05.

    מוציאים את הכרובית מהסיר ונותנים לה להתקרר במשך 10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 06.

    מעבירים את הכרובית לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מורחים בשמן זית וצולים כ-20 דקות עד שהכרובית משחימה. מוציאים ומקררים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 07.

    בינתיים מכינים את המילוי: טוחנים את כל הרכיבים בבלנדר לממרח חלק.

  • 08.

    מורחים כל פרוסת גבינה צהובה בכף מהמילוי ומגלגלים. חוצים לשניים.

  • 09.

    מכניסים את חצאי גלילי הגבינה צהובה בין פרחי הכרובית ומכניסים לתנור ל- 3 דקות. 

    טיימר מופעל
    00:03:00
הכנת? כאן מדרגים
(8)