טוסט לחם טחינה עם עגבנייה ובצל ירוק – מתכון ללא גלוטן | השף הלבן

טוסט לחם טחינה עם עגבנייה ובצל ירוק

אודי ברקן ואושר אידלמן עם מתכון ללחם טחינה ללא גלוטן נהדר שמכינים בקלות ההופך לטוסט מפנק עם גבינת גלבוע

מאת: אודי ברקן ואושר אידלמן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
טוסט לחם טחינה עם עגבנייה ובצל ירוק
צילום: אודי דגן עיצוב: חמוטל יעקובוביץ'
המרכיבים ל4 טוסטים:
להכנת לחם טחינה:
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 4 ביצים
  • כוס וחצי (360 גרם) טחינה גולמית
  • 2 כפות סילאן
  • 1/2 כוס מים
  • 5 כפות גרעיני חמניה
  • 4 כפות שומשום
  • כפית מלח וכפית פלפל שחור גרוס
למילוי (ל4 טוסטים):
  • שמן זית
  • 3 עגבניות פרוסות
  • 4 פרוסות גבינת גלבוע 22% שומן
  • 4 גבעולי בצל ירוק חצויים
  • מעט עלי טימין טרי
  • מלח ים אטלנטי ופלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
  • 01.

    מתחילים בהכנת הלחם: מחממים תנור ל180 מעלות על מצב טורבו ומרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.

  • 02.

    מערבבים את מיץ הלימון עם הסודה לשתייה בקערית קטנה.

  • 03.

    בקערה גדולה טורפים את הביצים במטרפה ומוסיפים את הטחינה והסילאן. מערבבים היטב ומוסיפים את המים. 

  • 04.

    מוסיפים את יתר החומרים, כולל תערובת מיץ הלימון והסודה, מערבבים לאיחוד ומעבירים לתבנית.

  • 05.

    אופים במשך 30 דקות עד שהלחם מזהיב ומתייצב. מקררים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

    מכינים את הטוסטים: מורחים פרוסת לחם בשמן זית, מניחים פרוסות עגבנייה, פרוסת גבינה צהובה, 2 חצאי גבעול בצל ירוק ומפזרים עלי טימין, מלח ופלפל שחור. מזלפים מעט שמן זית וסוגרים עם פרוסה נוספת. 

  • 07.

    מכניסים לטוסטר לחיץ ל10 דקות עד שהטוסט מוכן.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(5)