מתכון פאי קרם שקדים ואגסים | השף הלבן

פאי קרם שקדים ואגסים

פאי קרמי מלא שמשאיר טעם של עוד

מאת: ליטל ארזי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
פאי קרם שקדים ואגסים
צילום: ליטל ארזי
  • 450 גרם בצק פריך מתוק "מעדנות" מופשר לפי ההוראות על האריזה
לקרם השקדים:
  • 70 גרם חמאה "תנובה"
  • 1/2 כוס אבקת סוכר (70 גרם)
  • 3/4 כוס אבקת שקדים (70 גרם)
  • 1 כף קורנפלור (10 גרם) 
  • 1 ביצה
לאגסים:
  • 8 אגסים קלופים 
  • 1 מקל וניל חצוי לאורכו
  • 1 מקל קינמון
  • 800 מ"ל מים
  • 400 גרם סוכר (2 כוסות)
הוראות הכנה:
  • 01.

    להכנת הקרם - בעזרת וו גיטרה במיקסר לערבב את החמאה ואבקת הסוכר עד קבלת תערובת בהירה ותפוחה. להוסיף את הביצה, האבקת שקדים והקורנפלור. להמשיך לעבד עד קבלת מרקם אחיד.

  • 02.

    הכנת האגסים - להכניס את המים, הסוכר, מקל ווניל וקינמון לתוך סיר. על אש בינונית יש להגיע לרתיחה. להכניס את האגסים ולהמשיך בבישולם עוד כ- 15 דקות. עד שהאגסים מתרככים מעט. לתת להתקרר בתוך הרוטב. לחתוך לחצאים, להוציא את הליבה ולחתוך את האגס דק בצורת מניפה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    בצק פריך - לשמן ולקמח את התבניות, להניח את הבצק על התבנית, להדק היטב מכל הצדדים. בעזרת סכין להוריד את הבצק המיותר. למרוח כ-3 כפות קרם שקדים על הטארט, ומעל לסדר את חצאי אגסים. לאפות כ-50 דקות על 170, עד שהטארט זהוב מלמעלה

    טיימר מופעל
    00:50:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)