עוגת גבינה פסיפלורה במתכון משגע ומוצלח | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה פסיפלורה

הגולשת ליאת אלמוג משתפת אותנו במתכון לעוגת גבינה יפיפיה לחג

מאת: ליאת אלמוג
חלבי סוג מתכון
בינוני רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה פסיפלורה
המרכיבים לעוגה אחת:
לציפוי:
  • 1 כוס מחית פסיפלורה טרייה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפות סוכר וניל
  • 1 כפית אבקת ג'לטין
  • 2 כפות מים
למילוי:
  • 4 ביצים גדולות
  • 2 כפות קורנפלור
  • גבינה לבנה 9% - 750 גרם
  • גבינת שמנת בטעם טבעי 5%
  • קליפת לימון מגורדת
  • מיץ מחצי לימון
  • קופסת פודינג וניל
  • 3 כפות קמח תופח
  • קורט מלח
  • כוס סוכר
  • כף תמצית וניל
  • 1/3 כוס שמנת מתוקה 32% השף הלבן
לבסיס העוגה:
  • 1 כוס גדולה של קמח
  • 1 חלמון ביצה
  • מעט קליפת לימון מגורדת
  • כפית תמצית וניל
  • שליש כוס סוכר
  • 75 גרם חמאה מומסת
הוראות הכנה:
  • 01.

    אופן הכנת בסיס העוגה:

  • 02.

    מכניסים למעבד מזון את כל המצרכים לבסיס, עד ליצירת בצק במרקם פירורי.

  • 03.

    משטחים הבצק בתבנית עגולה ואופים בחום 175 מעלות עד לקבלת גוון זהוב. אופן הכנת מילוי העוגה:

  • 04.

    מחממים תנור מראש לחום 170 מעלות ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.

  • 05.

    מפרידים את הביצים ומקציפים חלבונים, כשהקצף מלבין מוסיפים קורנפלור ו-2/3 כוס סוכר , מקציפים עד ליצירת קצף עמיד.

  • 06.

    בקערה נפרדת: מקציפים חלמונים עם 1/3 כוס סוכר, תמצית וניל, גבינות, פודינג, קליפת לימון ומיץ לימון עד לקצף אחיד ומוסיפים שמנת מתוקה

  • 07.

    מערבבים את הקמח התופח עם המלח ולהוסיף לתערובת הגבינות.

  • 08.

    מקפלים את תערובת הגבינות לתוך החלבונים

  • 09.

    שופכים את כל התכולה על הבסיס ואופים בטמפ' של 170 מעלות למשך רבע שעה. בהמשך מורידים ל-125 מעלות למשך שעה וחצי. הכנת הציפוי:

  • 10.

    מערבבים את הפסיפלורה עם אבקת הסוכר.

  • 11.

    מערבבים את אבקת הג'לטין עם המים ומחממים התערובת בתוך כלי עם מים חמים עד שאין גושים והמרקם חלק.

  • 12.

    מוסיפים הג'לטין לפסיפלורה מערבבים ויוצקים על העוגה לאחר שהתקררה. לסיום מכניסים את העוגה למקרר למשך הלילה.

הכנת? כאן מדרגים
(90)