מתכון למאפינס בטטה מרווה טבעוני | השף הלבן

מאפינס בטטה מרווה טבעוני

מאפינס מעולים ששווה להכין כפול ולהקפיא – מצויינים לקחת אתכם ליום ארוך או לארוז לפיקניק

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
מאפינס בטטה מרווה טבעוני
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל10:
מצרכים:
  • 1 כוס בטטה או דלעת או דלורית קלופה וחתוכה גס
  • 3 עלי מרווה קצוצים
  • מלח, פלפל
  • 1 כף שמן זית
לבלילה:
  • 1 מיכל סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי, שום שמיר או טוסקנה "תנובה ALTERNATIVE"
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כף חומץ
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית שמרי בירה (לא חובה)
  • 1 כוס (140 גרם) קמח תופח
  • לעיטור: 10 עלי מרווה
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. מפזרים את הבטטה בתבנית, בוזקים מרווה, מלח, פלפל ושמן זית, מערבבים בידיים ומפזרים בתבנית ואופים כ 30-40 דקות עד שהדלעת מתרככת ומשחימה. מצננים וחותכים לקוביות בגודל 1 סמ"ר.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 02.

    טורפים בקערה את כל המרכיבים למעט הקמח לעיסה אחידה. מוסיפים קמח ומערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים את קוביות הבטטה ומערבבים בעדינות.

  • 03.

    מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ 30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(4)