שקיות פילו במילוי דלעת וסויה טבעוני
מאפה מעולה שאפשר לגלגל לרולדה בפילו או להכין כמנה אישית (כמו בצילום) שהופכת אותו למנה ראשונה חגיגית. מילוי הדלעת-סויה נפלא גם לקישים.
- 1/3 כוס שמן זית לטיגון והברשה
- 2 בצלים קלופים קצוצים
- 4 כוסות דלורית או דלעת קלופה חתוכה לקוביות של 1 סמ"ר
- מלח ופלפל
- 4 שיני שום קלופות קצוצות
- קורט אגוז מוסקט
- 4 עלי מרווה קצוצים
- 1 כפית עלי תימין
- 1/2 מיכל ממרח סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי או שום שמיר "תנובה ALTERNATIVE"
- 5 דפי פילו "מעדנות" מופשרים לפי ההוראות על־גבי האריזה
-
01.
מחממים שמן זית במחבת עמוקה ומטגנים את הבצלים 3-4 דקות עד הזהבה. מוסיפים דלורית, מלח ופלפל ומטגנים עוד 5 דקות עד שהדלורית מתרככת מעט. מוסיפים שום, אגוז מוסקט מרווה ותימין ומטגנים עוד דקה. מוסיפים 1/4 כוס מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים כ 10 דקות עד שהדלורית רכה והנוזלים מתאדים (אם נותרו נוזלים מסירים את המכסה בדקת הבישול האחרונה). מצננים.
טיימר מופעל
-
02.
מעבירים את התערובת המצוננת לקערה, מוסיפים סויה בסגנון גבינה לבנה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
-
03.
משמנים תבנית מאפינס ומחממים תנור ל 180 מעלות. פורסים על משטח העבודה עלה פילו, חוצים אותו, מברישים בשמן ומקפלים כל מחצית לחצי כך שנוצר ריבוע. שמים 2 כפות מילוי בכל ריבוע, אוספים את השוליים למרכז ומהדקים, מעבירים לתבנית מאפינס ומסדרים את ה"שקית" כך ש"תשב" בתבנית. חוזרים על הפעולות עם יתר העלים והמילוי.
-
04.
אופים 20-25 דקות עד שהפילו מזהיב. מחלצים כל "שקית" מהתבנית ומגישים.
טיימר מופעל