שקיות פילו במילוי דלעת וסויה טבעוני - מנה מרשימה! | השף הלבן

שקיות פילו במילוי דלעת וסויה טבעוני

מאפה מעולה שאפשר לגלגל לרולדה בפילו או להכין כמנה אישית (כמו בצילום) שהופכת אותו למנה ראשונה חגיגית. מילוי הדלעת-סויה נפלא גם לקישים.

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
שקיות פילו במילוי דלעת וסויה טבעוני
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל10:
  • 1/3 כוס שמן זית לטיגון והברשה
  • 2 בצלים קלופים קצוצים
  • 4 כוסות דלורית או דלעת קלופה חתוכה לקוביות של 1 סמ"ר
  • מלח ופלפל
  • 4 שיני שום קלופות קצוצות
  • קורט אגוז מוסקט
  • 4 עלי מרווה קצוצים
  • 1 כפית עלי תימין
  • 1/2 מיכל ממרח סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי או שום שמיר "תנובה ALTERNATIVE"
  • 5 דפי פילו "מעדנות" מופשרים לפי ההוראות על־גבי האריזה
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים שמן זית במחבת עמוקה ומטגנים את הבצלים 3-4 דקות עד הזהבה. מוסיפים דלורית, מלח ופלפל ומטגנים עוד 5 דקות עד שהדלורית מתרככת מעט. מוסיפים שום, אגוז מוסקט מרווה ותימין ומטגנים עוד דקה. מוסיפים 1/4 כוס מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים כ 10 דקות עד שהדלורית רכה והנוזלים מתאדים (אם נותרו נוזלים מסירים את המכסה בדקת הבישול האחרונה). מצננים.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 02.

    מעבירים את התערובת המצוננת לקערה, מוסיפים סויה בסגנון גבינה לבנה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

  • 03.

    משמנים תבנית מאפינס ומחממים תנור ל 180 מעלות. פורסים על משטח העבודה עלה פילו, חוצים אותו, מברישים בשמן ומקפלים כל מחצית לחצי כך שנוצר ריבוע. שמים 2 כפות מילוי בכל ריבוע, אוספים את השוליים למרכז ומהדקים, מעבירים לתבנית מאפינס ומסדרים את ה"שקית" כך ש"תשב" בתבנית. חוזרים על הפעולות עם יתר העלים והמילוי.

  • 04.

    אופים 20-25 דקות עד שהפילו מזהיב. מחלצים כל "שקית" מהתבנית ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)