רצועות טופו וירקות אפויים - מתכון בסגנון איטלקי | השף הלבן

רצועות טופו וירקות אפויים בסגנון איטלקי

מתחילים את הארוחה כמו שצריך עם מנת ירקות אפויים בתנור בתוספת טופו ורוטב עגבניות

מאת: אורי שביט
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
צילום: אמיר מנחם עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל4 מנות:
  • 1 חבילה (300 גרם) טופו תנובה בטעם בזיליקום
  • 1 חציל ארוך ודק
  • 1 זוקיני גדול
  • 1 פלפל שושקה צהוב או אדום
  • 1 בצל סגול
  • 1-2 עגבניות
  • 2 כפות שמן זית
  • חופן עלי בזיליקום טריים
לרוטב:
  • 400 גרם (כ-2 כוסות) עגבניות מרוסקות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כפית גדושה אורגנו יבש
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 כף שמן זית
  • מלח, פלפל שחור גרוס טרי
גודל תבנית: תבנית בגודל 17X27 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    חוצים את הטופו ופורסים לפרוסות בעובי 1/2-1 ס"מ.

  • 03.

    פורסים את הירקות לעיגולים באותו עובי.

  • 04.

    מסדרים את פרוסות הטופו והירקות לסירוגין בתבנית כשהן נשענות זו על זו.

  • 05.

    מברישים או מזלפים שמן זית מלמעלה ואופים בתנור 45 דקות עד שעה, עד שכל הירקות רכים.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 06.

    מגישים חם או בטמפרטורת החדר בתבנית או לצד פולנטה רכה, אורז או קינואה. מעטרים בעלי בזיליקום טריים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)