פנקייקס טבעוניים בטעמי פרג ותפוז | השף הלבן

פנקייקס פרג-תפוז טבעוניים

פנקייקס גורמה מנומשים בפרג עם ניחוח תפוזים וסירופ תות מתוק

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
פנקייקס פרג-תפוז טבעוניים
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל10 יחידות:
  • 1 כף חומץ
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית גרידת תפוז
  • 1 כוס קמח תופח
  • קורט מלח
  • 2 כפיות פרג
לרוטב תות:
  • 1 כוס תותים נקיים טריים או סנפרוסט מופשרים
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1/2 מיכל סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי "סויה תנובה"
  • 1/2 כוס + 2 כפות משקה שקדים או סויה "סויה תנובה"
  • 2-3 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
  • 01.

    טוחנים את מרכיבי הרוטב. שמים בקערה סויה, חלב שקדים, סוכר, וניל, חומץ, שמן וגרידת תפוז וטורפים היטב. מוסיפים קמח, מלח ופרג ומערבבים (נמנעים מערבוב יתר).

  • 02.

    מחממים מחבת* משומנת ומנמיכים ללהבה בינונית. יוצקים אל המחבת כפות גדושות של עיסה. מטגנים צד אחד עד שעל פני הפנקייקס יש בועות ותחתיתו זהובה, הופכים לטיגון הצד השני עד שהוא זהוב. מגישים עם רוטב תות.* לפנקייקס עגולים ויפים משתמשים במחבת רגילה משומנת ורינגים בקוטר 6-8 ס"מ שמשמנים היטב ולתוכם יוצקים את העיסה. לאחר שצד אחד מטוגן, משחררים את הפנקייק מהרינג ומטגנים את צידו השני.

הכנת? כאן מדרגים
(0)