כנאפה טבעונית – הקינוח המוכר והאהוב בגרסה טבעונית | השף הלבן

כנאפה טבעונית

לא תאמינו כמה פשוט וטעים להכין בבית כנאפה טבעונית. השימוש בטופו, בשילוב עם ממרח סויה מעניק למילוי של הכנאפה מרקם מדהים. מתכון של דניאלה נויפלד

מאת: דניאלה נויפלד
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
כנאפה טבעונית
צילום: דניאלה נויפלד עיצוב: דניאלה נויפלד
המרכיבים ל2-3 מנות:
150 גרם שערות קדאיף טריות או מופשרות
4 כפות שמן קוקוס
  • 300 גרם טופו בטעם טבעי "תנובה"
  • 1 חבילת ממרח סויה 9% בטעם טבעי "תנובה"
לסירופ:
  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית מי זאהר
  • לקישוט מעל - חופן פיסטוקים קצוצים גס
גודל תבנית: מחבת בקוטר 24 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

    מכינים את הסירופ - בסיר קטן הניחו מים וסוכר. מביאים לרתיחה ומבשלים לפחות 5 דקות עד שהסירופ סמיך. מורידים מהאש ומוסיפים כפית מי זאהר. ניתן להוסיף מי זאהר נוספים אם אוהבים מאוד, אבל לא יותר מכף-שתיים מאחר ויש להם טעם חזק מאוד. הניחו לצינון.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    בקערת ערבוב גדולה הניחו את שערות הקדאיף והפרידו ביניהן בעזרת הידיים. כדאי להשקיע מספר דקות עד שכל שערות הקדאיף מופרדות. זלפו מעל לשערות 3 כפות שמן קוקוס ושוב, בעזרת הידיים, ערבבו ודאגו שכל שערות הקדאיף מכוסות בשמן הקוקוס.

  • 03.

    בקערת ערבוב קטנה הניחו את הטופו ומעכו אותו בצורה גסה בעזרת מזלג. הוסיפו ממרח בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי "תנובה" וערבבו.

  • 04.

    שמנו מחבת בכף שמן קוקוס. סדרו בשכבה אחת כמחצית משערות הקדאיף. מרחו מעל את תערובת הטופו והממרח סויה בשכבה אחידה וסדרו מעל את יתר שערות הקדאיף. בעזרת כף עץ דאגו להדק את השוליים ולקפל פנימה את שערות הקדאיף בקצוות.

  • 05.

    מטגנים על להבה נמוכה בינונית במשך 8-10 דקות. כדי להפוך את הכנאפה מניחים צלחת בגודל מתאים על המחבת ובזהירות הופכים את המחבת אל הצלחת, ולאחר מחליקים את הכנאפה מהצלחת בחזרה למחבת (אל תפחדו, תהנו!). מטגנים עוד כ-8 דקות נוספות עד שהכנאפה שחומה ופריכה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 06.

    זלפו את סירופ מי הסוכר ומי הזאהר על הכנאפה החמה. פזרו פיסטוקים קצוצים גס מעל והגישו מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(11)